Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Pexels

Het is dé versiertruc in romantische komedies (let er maar eens op), maar waarom werkt het?

Waarom het zo sexy is als iemand je bij je familienaam noemt

Annelies Hart

Wat hebben ‘Emily in Paris’ en ‘To All The Boys I’ve Loved Before’ gemeenschappelijk? Liefde en drama natuurlijk, maar ook één versiertruc. De hoofdpersonages worden door hun love interest steevast bij hun familienaam genoemd. Een vreemde flirttactiek, maar hij werkt. Waarom is onze familienaam horen dan net zo sexy?

In romcoms kom je vaak dezelfde flirttechnieken tegen, denk maar aan de geeuw met de arm in de cinema, maar ééntje die wel erg veel terugkomt is die met de familienaam. En eens je het gemerkt hebt, zie je het plots in alle films.

In de Netflixserie ‘Emily in Paris’ wordt Emily Cooper door haar love interest bijvoorbeeld aangesproken met ‘Cooper’. En in ‘To All The Boys I’ve Loved Before’ noemt Peter zijn Lara Jean Covey meestal gewoon ‘Covey’.

Zelfverzekerd en ‘edgy’

Maar wat is er nu net zo sexy aan? ‘Als iemand je bij je achternaam noemt, kan dat overkomen als een heel zelfverzekerde, directe en edgy manier van flirten’, vertelt seks- en relatiedeskundige Rhian Kivits aan Metro.co.uk. ‘In tegenstelling tot iemand die je voornaam gebruikt, wat vertrouwd, veilig en vriendelijk aanvoelt, voelt het gebruik van je achternaam toch formeler. Daardoor wordt het meteen een tikkeltje mysterieuzer en intrigerender, en dát is wat mensen opwindt.’

Het is een vreemde vergelijking, maar je mama noemde je waarschijnlijk wel eens bij voor- en familienaam als je iets had mispeuterd. Hetzelfde geldt voor je leerkrachten op school of je baas. Die achternaam wordt dus onbewust gelinkt aan iets dat niet mag en ondeugend is.

Bedenk wel: deze flittruc werkt enkel als je elkaar al een beetje kent, het duidelijk is dat jullie elkaar leuk vinden én je het met zelfvertrouwen kan brengen. Kloppen al die factoren: probeer het dan zeker eens uit!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '