Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Charles Deluvio via Unsplash

4. Hoe groter de voeten, hoe groter de penis.

OMG: van deze 10 seksmythes blijkt helemaal niets te kloppen

Over seks doen er heel wat fabeltjes de ronde. Sommige beweringen kloppen, maar andere seksmythes zijn complete nonsens. Hoe kan je door alle bomen het bos blijven zien? Daar helpt Fashionista je vandaag een handje bij. Deze tien beweringen kan je alvast als pure onzin beschouwen. Let’s talk about sex, baby!

1. Meisjes scheren down under alles af.


Je mag zelf perfect bepalen hoe je het daarbeneden aanpakt. Uit ‘Het eerlijke haaronderzoek’, een enquête van radiozender MNM, blijkt dat 39 procent van de ondervraagde tieners en twintigers hun schaamhaar netjes bijhoudt. De helft scheert alles dan weer genadeloos weg en een magere 10 procent laat het daar beneden gewoon z’n gangetje gaan. Het hangt er gewoon vanaf waar jij je prettig bij voelt.

2. Jongens zijn jagers, meisjes de prooi.


Deze misvatting komt regelmatig naar boven. Om even duidelijkheid te scheppen: jij kan als meisje evengoed die verleidingstrukendoos bovenhalen. Sommige jongens vinden het juist fijn als een meisje hen verovert. Uiteindelijk maakt het niet zo uit wie er op wie jaagt, zolang je er maar plezier aan beleeft.

3. Jongens denken om de 7 seconden aan seks.


De crème de la crème van de valse seksmythes. No way, daar klopt niets van! Dat komt neer op een slordige 517 keer per uur? Als je even bij je volle verstand bent, zal je zelf opmerken dat het praktisch onmogelijk is om zo vaak over seks te fantaseren. Uit onderzoek blijkt dat mannen in real life ongeveer zo’n 19 keer per dag aan seks. Bij vrouwen ligt dat cijfer ietsje lager, namelijk 10 keer per dag.

4. Het maagdenvlies scheurt altijd bij de eerste keer seks.


Zó overdreven! Het woord ‘scheuren’ klinkt haast pijnlijker dan het gebeuren zelf. Bij sommige meisjes breekt het maagdenvlies namelijk al voor de ontmaagding. Tijdens het sporten, bijvoorbeeld. Of wanneer ze voor de eerste keer een tampon inbrengen. Daar komt nauwelijks pijn aan te pas. Er kan wel wat bloed achterblijven in je onderbroek. Maar meiden, dat is helemaal niets om je zorgen over te maken.

5. Iedereen heeft voor z’n 20ste al seks gehad.


Dat lijkt zo, maar er is niets mis met seks uitstellen tot wanneer jij je er klaar voor voelt. Heus niet iedereen heeft al seks gehad, ook al denk je dat misschien wel! Heb je de juiste persoon nog niet gevonden? Haast je dan niet. Ook religie kan een rol spelen. Sommige jongeren kiezen er voor om tot na het huwelijk te wachten. Eén tip: doe het vooral als jij je er goed bij voelt.

6. Hoe groter de voeten, hoe groter de penis.


Absoluut niet! Die twee staan helemaal niet met elkaar in verband. Uit een Koreaans onderzoek komt wel een ander frappant resultaat. Als er een aanzienlijk lengteverschil zit tussen wijs- en ringvinger, bestaat de kans dat het geslachtsdeel van de man in kwestie ook een serieuze lengte heeft. Als een jongen voortaan opschept over z’n schoenmaat, werp jij vlug een blik op zijn handen.

7. Seks moet vanaf de eerste keer ‘boenk’ erop zijn


De eerste keer gaat niet zo best en je hebt het gevoel dat je tekortschiet. Ach, begin niet meteen te panikeren. Het is toch logisch dat het niet vanaf het begin perfect gaat? Het kost immers tijd om elkaar te leren kennen en te ontdekken wat jullie allebei fijn vinden. Onze boodschap? Niets overhaasten, het komt allemaal in orde!

8. Aan pijn tijdens het vrijen valt niets te doen.


Je kan er wél iets aan veranderen. Trouwens, zo abnormaal is het niet, 1 op de 5 vrouwen ervaart weleens pijn tijdens de seks. Om het voor jou aangenaam te maken, moet je achterhalen waar de pijn juist vandaan komt. Kan je het probleem niet meteen benoemen? Ga dan eens langs bij de huisarts of gynaecoloog.

9. Het is belangrijk bij seks dat de man klaarkomt.


Niet te egoïstisch, boys. Het is belangrijk dat jullie er allebei wat aan hebben. Het zit wel zo dat vrouwen minder snel klaarkomen, maar 48 procent van de vrouwen bereikt een orgasme tijdens  seks. Toch een groot verschil met de mannen en hun 90 procent. Dat je geen orgasme kan krijgen, wil niet zeggen dat je niet kan genieten van seks. Probeer samen op zoek te gaan naar wat werkt voor jullie allebei.

10. Bij een goede relatie hoort veel seks.


Ook deze bewering blijft slechts bij een mythe. Hoeveel keer jij en jouw vriendje het wekelijks doen, zegt niets over de rest van jullie relatie. Vaker seks betekent immers niet dat je meer tevreden bent over je seksleven. Het wil helemaal niet zeggen dat je relatie daardoor op losse schroeven komt te staan.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '