Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Ilahilal

'Het was geweldig om te zien hoe er een klik was tussen beide families.'

Seda & Nick: ‘Onze Turkse en Belgische cultuur smolten samen’

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

In onze rubriek Wedding Wednesday laten we elke week een lezeres aan het woord over haar huwelijk. Wat maakte haar bruiloft zo speciaal? Welke herinnering zal haar altijd bijblijven? Vandaag is het de beurt aan Seda en Nick. Op hun trouw brachten ze hun twee culturen samen.

Identikit

  • Het koppel: Seda (27) en Nick (28)
  • Ze waren elf jaar samen voor ze elkaar het ja-woord gaven.
  • Nick vroeg Seda ten huwelijk op de dag dat ze elf jaar samen waren tijdens een romantisch uitje in Brugge. Ze sloten de dag af met een takeawaydiner van Restaurant Giullaume.
  • Nick en Seda zijn al twee jaar hun droomhuis aan het bouwen en wilden er op het einde van de zomer intrekken. Hun huwelijk op 11 september 2021 zou de kers op de taart geweest zijn na een zwaar jaar vol bouwstress, maar helaas zorgde corona voor vertraging op de verhuis. Gelukkig konden ze elkaar wel al het jawoord geven.

De bruiloft

‘Nick kwam me ophalen met een zelfgekozen bruidsboeket in mijn favoriete pastelkleuren. We reden naar het stadhuis in de oldtimer van Nicks opa, een Ford Mustang van 1965, waardoor deze een speciale betekenis had voor ons. We trouwden in de oude feestzaal van het stadhuis van Diest. Er waren net versoepelingen waardoor we iedereen last minute konden uitnodigen bij het officiële jawoord. Daarna reden we naar onze loveshoot, waar we even konden uitblazen en genieten van een ons-moment. Mijn twee lieve vriendinnen waren erbij om ons bij te staan. Onze dag was compleet met een avondfeest in Hangar C. Onze twee culturen smolten samen, en het was geweldig om te zien hoe er een klik was tussen beide families. We hebben genoten en gedanst – zondér mondmasker – van het begin tot het einde.’

Seda’s tips

‘Volg je hart en doe waar jullie zich als koppel goed bij voelen. Organiseer een feest dat jullie typeert, want dat maakt het extra persoonlijk. Wij hebben ook gekozen voor een beperkte gastenlijst met enkel de dichte vrienden en familie, en konden zo 100 % onszelf zijn.’

Wat Seda achteraf gezien liever anders had gedaan

‘Hecht veel belang aan welke fotograaf je inhuurt. De fotograaf die op ons burgerlijk huwelijk aanwezig was, is op enkele foto’s na alles kwijtgeraakt. Daardoor zat ik wel even in een dipje. Vanaf de loveshoot hebben we samengewerkt met iemand anders waardoor we gelukkig daar nog de beelden van hebben. Achteraf gezien had ik ook graag een fotohoek in de zaal gehad.’

Waar Seda het meest van schrok wat het kostenplaatje betreft

‘Het totale kostenplaatje! Doordat je alles in stukjes vastlegt en uitgeeft, heb je op voorhand niet echt een overzicht van de totale kostprijs. Achteraf hebben we alle kosten opgeteld en bleek het eindbedrag toch hoger dan ingeschat. In de Turkse cultuur is het normaal om de dag of de week voor het huwelijk enkel met de dames een feest doen. Wij hebben dit omwille van corona niet gedaan. Door dit uit te sparen heeft mijn mama wat meer geholpen bij onze trouw, wat voor ons financieel fijn was.’

Wil jij ook graag over je huwelijk vertellen? Lees hier hoe je je kandidaat stelt.

De jurk

De jurk

De jurk

Ik huurde mijn jurk bij Elizabeth Swann. Wat eerst leek als een sprookje, had een bitterzoete nasmaak. Ik kreeg veel complimenten, maar er liepen wel enkele zaken mis toen ik mijn trouwjurk wilde aandoen. De knopjes sprongen kapot, dus hebben ik en mijn liefste vriendinnen dit mankemant vakkundig verstopt. Ik hoopte dat dit niet zou opvallen en ik denk dat ik in dat opzet geslaagd ben.

Het kostuum

Het kostuum

Het kostuum

Nicks donkerblauwe kostuum met gouden accenten is van het merk Roy Robson en vonden we bij Milano Bilzen. We waren vanaf het eerste moment verkocht! Een hippe das en pochet maakten het plaatje compleet.

De trouwjuwelen

De trouwjuwelen

De trouwjuwelen

Onze trouwringen werden vakkundig en met veel liefde gemaakt door Roos De Krom. Nick heeft ook hier mijn verlovingsring laten maken, waardoor Roos ons vertrouwen had gewonnen. Ze heeft dubbel en dik aan onze verwachtingen voldaan. Mijn oorbellen, die matchen met onze ringen, komen van Détail Hasselt.

Het trouwboeket

Het trouwboeket

Het trouwboeket

Het boeket was samengesteld in de gewenste pastelkleuren en afgewerkt met een kanten lintje. Ik wilde heel graag pioenrozen maar iemand had dit me afgeraden. Toch heeft Nick mij verrast met deze bloemen in het trouwboeket, dat hij liet maken bij Bloemen Duchateau Sint-Truiden.

Het jawoord

Het jawoord

Het jawoord

We werden warm ontvangen door de burgemeester van Diest. Het huwelijk werd voltrokken in de oude stadsfeestzaal van het stadhuis, die recent gerestaureerd was. Daarnaast kozen Nick en ik ervoor om onze mama’s extra in de bloemetjes te zetten en hen beiden als getuigen te kiezen. Ze straalden in hun matching outfits!

De locatie

De locatie

De locatie

We kozen voor Hangar C omdat zij een trouwzaal hadden die qua stijl en aanbod het beste bij ons paste. Inger dacht meteen mee over de aanpassing om het eten en de drank te laten aansluiten bij beide families. Zo werden er drie verschillende mocktails voorzien. We kozen voor drie speelse gerechtjes die via foodstanden werd aangeboden. Daarna sloten we af met een groot dessertbuffet. Nick en ik zijn beiden grote fan van dessert dus daar moest de grootste nadruk op liggen.

De openingsdans

De openingsdans

De openingsdans

Het nummer van de openingsdans lag al van in het prille begin vast: ‘Latch’ van Sam Smith, weliswaar in een akoestische versie. De tekst is een perfecte vertaling van onze relatie. Wij gingen enkele jaren geleden samen naar een concert van Sam en toen zong die dit nummer. Hierdoor heeft dit liedje een extra gouden randje. Tijdens de openingsdans werden er hartjes afgeschoten. Toevallig lag er op Nicks beide schouders telkens één hartje, duidelijk zichtbaar. Een extra teken dat dit meant to be is.

De aankleding

De aankleding

De aankleding

De aankleding moest elegant en sfeervol zijn. Van de tafelversiering tot het welkomsbord en de bedankjes. Ik bedacht het allemaal en zette het de dag voor ons trouwfeest klaar. Tot slot zetten we op iedere tafel een polaroidfoto van onszelf, veel gasten namen deze na het avondfeest mee naar huis. Toch een tikkeltje persoonlijkheid op de tafel, vergezeld met heerlijke Turkse koekjes. De ideale combinatie om iedereen een zoet welkom te geven.

Het avondfeest met twee culturen

Het avondfeest met twee culturen

Het avondfeest met twee culturen

Het was voor ons even zoeken om de Belgische en Turkse cultuur samen te laten vloeien. We wilden dat beide families zich thuis voelden. Dansen brengt mensen bij elkaar, en de perfecte dj hiervoor was Mert, een jonge dj die perfect tweetalig is. Hij wist op voorhand dat wij een mooie overgang tussen herkenbare liedjes voor beide families wilden. Het hele feest werd vastgelegd op video én foto door onze fotograaf Ilahilal. Van deze keuze heb ik nog geen seconde spijt gehad.

Verrassing bruidegom

Verrassing bruidegom

Verrassing bruidegom

In de Turkse cultuur wordt de bruidegom tijdens het feest door een aantal mannen in de lucht gegooid. Mijn oudste broer had enkele mannen opgetrommeld om Nick deze verrassing te bezorgen. Ze riepen Nick nietsvermoedend naar een open stuk van de dansvloer, dansten ongeremd, schoven naar hem toe en gooiden hem de lucht in. Ze hadden allemaal zoveel plezier. Als ik de filmpjes en foto’s terug zie, begin ik meteen te lachen!

Fotograaf: Ilahilal

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '