Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Lucija Ros via Unsplash

Datingapp Happn voorspelt dat velen de datingmarkt als ‘nieuwe mensen’ zullen ontdekken.

De datingmentaliteit van 2022: reïncardating

Annelies Hart

Aangezien het nog steeds januari is, is het ergens nog sociaal aanvaardbaar om ‘new year, new me’ van de daken te schreeuwen. Hoewel dat niet altijd goed uitdraait, merkt datingapp Happn toch op dat velen zich op datingvlak willen heruitvinden. In een fancy woord heet dat: reincardating.

In 2022 vinden we onszelf opnieuw uit. Niet op een destructieve of abrupte manier, maar op een manier waarmee we aan de wereld laten zien dat we klaar zijn voor de liefde (of seks, you do you).

Reïncardating is exact wat het woord doet vermoeden: een samenkomst van reïncarneren (herboren worden in een nieuw lichaam) en daten. Datingapp Happn voorspelt met deze trend dat veel mensen zichzelf op de datingmarkt gaan wagen als ‘nieuwe mensen’, die goed nagedacht hebben over wat ze verwachten van de liefde.

Klaar voor verandering

Datingexpert Ipek Kucuk legt uit: ‘De afgelopen twee jaar hebben we allemaal veel tijd gehad om na te denken en dat heeft er bij veel mensen voor gezorgd dat ze hard gewerkt hebben aan zichzelf. Op datingvlak noemen we dat reïncardating.’

‘Jezelf reïncarneren is bijna een vorm van manifestatie, waarbij singles hun beste zelf in de datingwereld zetten in de hoop de partner van hun dromen (en leven) te ontmoeten. Diegenen die dapper genoeg zijn om dat proces te doorlopen, hebben goed naar zichzelf gekeken en zijn eerlijk geweest over het goede en het slechte. Ze hebben toegegeven waar ze in het verleden de fout in zijn gegaan en ze zijn klaar om daar verandering in te brengen.’

Misschien kom je er wel achter dat je gelukkig bent als single en dat je dat in de nabije toekomst wilt blijven. Misschien helpt het proces je juist te beseffen dat je klaar bent om serieus met iemand te worden en een gezin te stichten.

Ipek Kucuk

Datingexpert

Waarom zou je dan precies jezelf heruitvinden om te gaan daten? Niet voor een ander, zodat je ‘meer in de smaak zou vallen’, maar louter en alleen voor jezelf. Als je niet meer weet wat je precies wil in een relatie of als je bent vastgelopen door een nare ervaring met een ex.

Voordelen zijn eindeloos

‘De voordelen van reïncardating zijn eindeloos’, voegt Kucuk daar nog aan toe. ‘Het stelt je in staat tot de kern te komen van wat je wil in een relatie. Misschien kom je er wel achter dat je gelukkig bent als single en dat je dat in de nabije toekomst wilt blijven. Misschien helpt het proces je juist te beseffen dat je klaar bent om serieus met iemand te worden en een gezin te stichten.’

Hoe je dat dan precies doet, is voor iedereen anders. Maar een paar belangrijke elementen zijn zelfreflectie, eerlijkheid (naar jezelf en anderen toe), slechte gewoontes (of mensen) uit je leven bannen en meer doen in plaats van denken. Het klinkt zweverig en misschien een tikkeltje te filosofisch voor sommigen, maar de combinatie is magisch.

Hoe dan ook: het belangrijkste is dat je je focus verlegt van die potentiële partner naar jezelf. En dat klinkt als de perfecte manier om dit jaar met goede moed aan te gaan.  

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '