Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Josh Hild via Unsplash

'We zien steeds vaker dat mensen meteen terug gaan daten na een lange relatie.'

Oystering: de verrassend positieve nieuwe datingtrend

Margo Verhasselt

Nieuw jaar, nieuwe datingtrends! En hoewel die normaal gezien niet al te positief zijn, is de tweede datingtrend – na Caspering – die in 2022 de kop opsteekt verrassend aangenaam. Mogen we je voorstellen aan: ‘oystering’.

Caspering, You-turning, er zijn haast te veel trends om nog op een hand te tellen. Maar waar die trends meestal synoniem zijn voor slecht datinggedrag, is ‘oystering’ verrassend verfrissend.

Wat betekent ‘oystering’? De trend heeft z’n naam te danken aan het Engelse spreekwoord ‘seeing the world as your oyster’. Wat evenveel betekent als ‘de wereld als jouw oester zien’ of gewoon dat er na een relatiebreuk een hele nieuwe wereld voor je opengaat.

‘Daten moet niet moeilijk zijn’

Volgens datingapp Badoo wint de term steeds meer aan populariteit. De app ontdekte dat 50 % van hun gebruikers in 2022 meer zin hebben dan anders om te daten. ‘Opnieuw daten na een relatie kan moeilijk zijn’, klinkt het bij Badoo’s Global Dating Expert Sophie Mann. ‘Maar dat moet niet per se.’

‘Want eigenlijk is het ook wel heel leuk’, gaat ze verder. ‘Hoe geraak je ook beter over een relatiebreuk dan met een goede portie plezier? We zien steeds vaker dat mensen meteen terug gaan daten na een lange relatie. En dat ze de touwtjes meteen terug in handen nemen. Ze voelen zich zelfzeker en gaan op zoek naar wat ze willen’, vertelt ze aan Yahoo.

De trend zou hand in hand gaan met het door de pandemie hervormde datinglandschap.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '