Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© UNIVERSAL

Deze datingtrend haalt zijn mosterd bij 'Casper the Friendly Ghost'.

Caspering: voor wie ghosten iets te grof vindt

Annelies Hart

Ghosten is ondertussen al niets nieuws meer. Bijna iedereen heeft het namelijk al eens meegemaakt dat een datingpartner (of jij zelf, no judging) plots van de aardbodem verdwijnt. Nu bestaat er echter ook een iets zachtere manier van deze datingtrend: Caspering.

Berichten die onbeantwoord blijven, telefoontjes die genegeerd worden... Ghosten gebeurt in de datingwereld dagelijks. Het doet doorgaans ook echt pijn waneer de persoon met wie je dacht iets op te bouwen plots niets meer van zich laat horen. Maar als je zelf een fervent dater bent, snap je dat je bij sommige mensen niet echt een andere keuze hebt. Althans, dat was zo.

Er is namelijk een andere vorm van ghosten die het een pak minder hard aanpakt: Caspering. De term komt van ‘Casper the Friendly Ghost’ een tekenfilm over een klein lief wit spookje. En op zich zegt dat al bijna genoeg, want Caspering is – in tegenstelling tot ghosten – namelijk een veel zachtere methode die je achterlaat met een hart dat net iets minder gebroken is.

Word ik gecasperd?

Een Casper gaat je niet zomaar op gelezen laten staan, maar zal wel acht tot tien uur wachten om op je sms’jes reageren. Meestal krijg je dan ook niet meer dan drie of vier woorden terug. Het klinkt nog steeds pijnlijk, maar een echte Casper zal tijdens die korte antwoorden wel altijd vriendelijk blijven.

Het grote probleem met een Casper: je hebt het pas veel later door dat je eigenlijk afgewimpeld wordt. Dat is ook de bedoeling, dat jij het doorhebt en dus uit jezelf niet meer zal terugsturen. Is dat beter dan een abrupt gebroken hart? Dat laten we in het midden.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '