Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Filip Mroz via Unsplash

De naam werd plots te populair of ingepikt door een celebrity.

FRAPPANT: 1 op de 7 ouders wil de naam van hun kind veranderen

oOh zo belangrijk: het kiezen van een geschikte kindernaam. Vaak gaat er een intens denkproces aan vooraf. Daarom blazen deze resultaten ons zo van onze sokken: één op de zeven ouders staat niet meer achter de beslissing die ze zoveel jaren geleden maakten en kijken met spijt naar één van de namen van hun kroost.


Hoewel ze destijds volledig achter Adam of Emilia stonden, zitten ze nu te tobben over die beslissing. Ofwel genoot een naam nadat ze ‘m kozen van een enorme populariteit of anders nam iemand uit hun nabije omgeving het zonder pardon over.

Uniek en origineel


De website ChannelMum.com vroeg 2 000 ouders een enquête in te vullen. Daaruit kwam een opmerkelijk cijfer naar voren, namelijk één op de zeven ouders zit met gemengde gevoelens bij de babynaam die ze voor zoon- of dochterlief kozen. Daarvan geeft één op vijf aan dat de naam in de afgelopen jaren te populair werd. Je probeert voor je dochter op een unieke naam te mikken, maar tegen de tijd dat ze twee kaarsjes uitblaast, loopt de helft van de peuters met dezelfde naam rond.

Onder de invullers zitten zelfs 20 ouders die hun kind intussen met een andere naam aanspreken dan die op de geboorteakte staat. Een kleine 15 procent liet het zelfs officieel veranderen.

Andere factoren


Eén op tien geeft een celeb de schuld van de populariteit van een naam: als zij hun kleine spruit niet zo noemden, had de naam nooit zoveel aanhang gekregen. Daarbij vulde de helft van de deelnemers in een naam te verwerpen als een bekend persoon het voor zijn eigen kindje kiest. Zo bekleedt Harper, naar het inmiddels 7-jarige dochtertje van David en Victoria Beckham, de tweede plaats in de ‘babynamen die ouders nooit kiezen‘-lijst. Ook de naam Shiloh, destijds gekozen door Angelina Jolie en Brad Pitt, heeft er een plekje in gekregen.

Afgezien van het feit dat de naam inmiddels te dikwijls voorkomt of dat een celeb ‘m heeft geclaimd, spelen er ook nog andere factoren mee waardoor ouders de naam van hun kind gaan haten:

  1. Ze werden gedwongen door een partner of ander familielid om een naam te kiezen.
  2. De naam past niet meer bij hun zoon of dochter.
  3. Een vriend of vriendin heeft dezelfde naam gekozen voor zijn of haar dochter.
  4. Het blijkt een moeilijke naam om te spellen.
  5. De naam past niet bij de achternaam.


Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '