Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Pexels

Tijd om een nieuwe dateplek uit te kiezen?

AHA: kwart Vlamingen fantaseert weleens over collega(‘s)

Chloë Foubert
Chloë Foubert Modejournalist

Je toekomstig lief? Films als ‘The Proposal’ bewezen al dat je hem/haar/hun net zo goed op de werkvloer kan zoeken (en Tinder dus van je smartphone kan flikkeren). Uit onderzoek blijkt dat we de overweging wel al eens maakten: een kwart van alle Vlamingen droomde dan ook erotisch over een collega of leidinggevende(n). Maar durven we daar verder iets mee te doen?

We hoeven er niet om te liegen: we praten vaak meer over het werk dan we zelf beseffen. Niet geheel onlogisch, als je weet dat je soms meer tijd met je collega’s doorbrengt dan met je vrienden, familie of zelfs je partner. Een nachtmerrie over een conflict op het werk kwam daardoor al weleens voor, maar die ene charmante nieuwe collega die het team vervoegde, duikt klaarblijkelijk net zo goed op.

Deals.be, een website die consumenten helpt te besparen op online aankopen, deed onderzoek naar de band tussen collega’s. Zo heeft 27 procent van alle Vlamingen al eens erotisch gedroomd over een co-worker, toont een onderzoek aan. Mannen (36 %) zelfs vaker dan hun vrouwelijke tegenhangers (17 %). Mannen tot dertig jaar spannen trouwens de kroon, met 41 procent.

Office romance

Oké, eens fantaseren over iemand op de werkvloer is één ding. Maar daadwerkelijk een relatie beginnen, blijkt toch een andere zaak te zijn. 54 procent van de ondervraagden geeft aan nooit de stap daadwerkelijk te zullen zetten. Vooral Limburgers (59 %) zoeken liever elders een lief. Brusselaars zouden het met 41 procent nog het meest kans geven van alle ondervraagden.

Toch sluit dat een avontuurtje niet helemaal uit. Eén op de zes ondervraagden geeft namelijk toe weleens met een collega het bed gedeeld te hebben. Of de ondervraagde al dan niet single was, geeft het onderzoek niet aan. Misschien toch maar beter een date zoeken in de supermarkt of de sportschool dan?

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '