Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

In tegenstelling tot wat de meeste vrouwen denken, verkiezen mannen niet allemaal een jongere vrouw.

ONDERZOEK: deze 9 dingen maken jou minder aantrekkelijk

De redactie

Schoonheid is subjectief, en net daarom valt die moeilijk te meten. Maar persoonlijkheid kan je wél in kaart brengen. Onderzoek heeft aangetoond op welke eigenschappen we het vaakst afknappen. Ben je op zoek naar een lief? Let dan op de volgende 9 persoonlijkheidstrekjes.


Babyface


Het cliché dat mannen liever jonge vrouwen willen, klopt niet! Uit onderzoek blijkt dat mensen met ouders die na hun 30ste pas kinderen kregen, later zelf meer aangetrokken zijn tot oudere gezichten. En aangezien steeds meer mensen tot na hun 30ste wachten met kinderen krijgen, zal dat percentage alleen maar stijgen.

Foundation


Dat mannen vallen op vrouwen met een naturelle look, is dan weer een cliché dat wél klopt. Maar hey, het is jouw gezicht en je mag er zo veel make-up op smeren als je wil. Schoonheid is tenslotte subjectief, we geven hier enkel de feiten weer.

Kledingkeuze


Niet zozeer je kledingstijl, wel de kleuren in je outfit zijn belangrijk. Rood staat voor zowel mannen als vrouwen op nummer één als aantrekkelijkste kleur. In een rode tint zou je er zelfzekerder en machtiger uitzien.

 

Lachen: doen of niet?


Het onderzoek naar de glimlach was eerder verwarrend. Terwijl mannen een vrouw aantrekkelijk vinden wanneer ze lacht, zagen vrouwen een man liever niet glimlachen. Hoe dat komt, is niet geheel duidelijk, maar wetenschappers vermoeden dat het iets te maken heeft met het uitstralen van trots. Voor de vrouwen hier op de Flairredactie geldt het statement in ieder geval niet; geef ons maar een man met een brede glimlach!

Bescheidenheid siert


Soms loopt het mis wanneer je zelfzeker over wil komen. Zo is een bescheiden persoon altijd aantrekkelijker dan iemand die opschept over geld en dure bezittingen zoals een chique auto.

Slechte spelling


Wie digitaal op zoek gaat naar een lief, moet letten op deze tip. Je mag nog zo aantrekkelijk zijn, als je profiel grammaticaal steken laat vallen, scoor je minder goed.

Mannen met baard: yay or nay?


De tussenweg is hier aangeraden. Zowel homoseksuele mannen als heteroseksuele vrouwen zien hun partner liever met een stoppelbaard dan gladgeschoren of met een vol baardje. Take note, boys!

Slechte tafelmanieren


Deze is voor de hand liggend, want niemand zit graag tegenover iemand die heel luid smakkend of met de mond open eet.

Fake it til you make it?


Los van het uiterlijk of het al dan niet lachen blijft iemands persoonlijkheid nog altijd het belangrijkste. Wees vooral jezelf, want je valt heel snel door de mand als je je anders voordoet dan je werkelijk bent.

[td_smart_list_end]

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '