Home Lifestyle BEWEZEN: dit is de beste manier om iemand te dumpen

BEWEZEN: dit is de beste manier om iemand te dumpen

Als de wetenschap het zegt...

Niemand wordt graag gedumpt, maar het uitmaken met iemand is ook geen pretje. Hoewel er geen goede manier is om iemands hart te breken, heeft onderzoek aangetoond wat de beste methode is om een relatie te beëindigen.

Emoties meten is de moeilijke opgave waar wetenschappers van het Amerikaanse Brigham Young University zich aan waagden. In een studie met 145 proefpersonen bestudeerden ze hoe mensen reageren op slecht nieuws. Aan de ondervraagden werden verschillende scenario’s voorgeschoteld, waaronder gedumpt worden.

Brutale eerlijkheid

Uit het onderzoek bleek dat duidelijkheid en directheid de belangrijkste factoren zijn als het om het beëindigen van een relatie gaat. De beste manier om het uit te maken is dus niet rond de pot te draaien.

Meteen het gesprek beginnen met ‘Ik wil het uitmaken’ is misschien te brutaal, maar een kleine buffer zoals ‘We moeten praten’ wordt aangeraden. Op die manier rek je het gesprek niet uit, maar krijgt de andere persoon een duidelijk signaal dat er slecht nieuws komt.

Movie GIFs - Find & Share on GIPHY

De wetenschappers concludeerden ook dat iemand die heel zacht wil zijn wanneer die het uitmaakt met een partner, dat doet om zich minder schuldig te voelen. Dit is niet alleen egoïstisch, maar ook slecht voor de partij die net gedumpt is.

Bron: Glamour

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.