https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Als de wetenschap het zegt...

BEWEZEN: dit is de beste manier om iemand te dumpen

Niemand wordt graag gedumpt, maar het uitmaken met iemand is ook geen pretje. Hoewel er geen goede manier is om iemands hart te breken, heeft onderzoek aangetoond wat de beste methode is om een relatie te beëindigen.


Emoties meten is de moeilijke opgave waar wetenschappers van het Amerikaanse Brigham Young University zich aan waagden. In een studie met 145 proefpersonen bestudeerden ze hoe mensen reageren op slecht nieuws. Aan de ondervraagden werden verschillende scenario’s voorgeschoteld, waaronder gedumpt worden.

Brutale eerlijkheid


Uit het onderzoek bleek dat duidelijkheid en directheid de belangrijkste factoren zijn als het om het beëindigen van een relatie gaat. De beste manier om het uit te maken is dus niet rond de pot te draaien.

Meteen het gesprek beginnen met ‘Ik wil het uitmaken’ is misschien te brutaal, maar een kleine buffer zoals ‘We moeten praten’ wordt aangeraden. Op die manier rek je het gesprek niet uit, maar krijgt de andere persoon een duidelijk signaal dat er slecht nieuws komt.

https://giphy.com/gifs/break-up-movie-rachel-mcadams-wHYDQFjqqXlAI

 

De wetenschappers concludeerden ook dat iemand die heel zacht wil zijn wanneer die het uitmaakt met een partner, dat doet om zich minder schuldig te voelen. Dit is niet alleen egoïstisch, maar ook slecht voor de partij die net gedumpt is.

Bron: Glamour


Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten