Home Lifestyle BEWEZEN: vrouwen vinden mannen met een baard geschikter voor een lange relatie

BEWEZEN: vrouwen vinden mannen met een baard geschikter voor een lange relatie

Hou jij van mannen met baarden?

© Shutterstock

Jan, Pier, Tjores en Corneel hebben geluk. Uit recent onderzoek is namelijk gebleken dat mannen met baarden in trek zijn. En dan vooral voor lange relaties.

8.520 vrouwen tussen de 18 en 100 jaar oud werden in een recent wetenschappelijk onderzoek – gepubliceerd in The Journal of Evolutionary Biology – gevraagd om verschillende foto’s van mannen te beoordelen op aantrekkelijkheid én op potentieel voor een korte of langdurige relatie.

Baardgroei als beslissende factor

De foto’s van de mannen verschilden vooral op vlak van baardgroei, maar werden ook vervrouwelijkt en vermannelijkt (jukbeenderen, kaaklijn, wenkbrauwen…) zodat men kon onderzoeken of die verschillen bepalend waren voor de vrouwen.

Mannen met baarden

De eerste resultaten van de studie waren niet heel verrassend. Hoe vrouwelijker én minder bebaard het gezicht van een man, hoe minder aantrekkelijk een (hetero) vrouw de man vindt.

Mannen met meer stoppels werden dan weer aantrekkelijker bevonden. Wat wel verrassend is, is dat vrouwen mannen met een volle baard meer zien als iemand waar ze een ‘serieuze’ relatie mee zouden aangaan. Mannen met stoppels zien ze eerder als iemand waar ze mee zouden daten.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.