Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Tijd om het in de echte wereld te proberen!

7 manieren om nieuwe mensen te ontmoeten als je Tinder kotsbeu bent

Doet je duim pijn van het swipen en kan je het niet langer opbrengen de saaie ‘Alles goed?’-gesprekken te voeren? Dan wordt het tijd dat je Tinder – voor de honderdste keer – verwijdert en het in de echte wereld probeert. We hebben enkele tips die je daarbij kunnen helpen.


1. Ga met een vriend(in) mee naar zijn/haar vrienden


Geen betere manier om nieuwe mensen te ontmoeten dan via de mensen die je al kent. Schaam je niet om met een vriendin mee te gaan naar een optreden, op café of naar een feestje als zij de enige persoon is die je er zal kennen. Trek je sociaalste schoenen aan en leer haar vrienden gewoon kennen. Of het nu mannen of vrouwen zijn: nieuwe contacten leggen geeft je meer zelfvertrouwen en maakt je gewoon gelukkig. En misschien kent die ene vriendin van jouw vriendin wel een leuke single man...

2. Maak oogcontact en glimlach naar mensen


Hoop je erop de liefde te vinden doordat een knappe kerel op je afstapt op café, zoals je in series en films ziet gebeuren? Dan moet je hem misschien eerst een klein duwtje geven. In het echte leven hebben mensen namelijk onzekerheden of zijn ze een beetje verlegen, waardoor ze niet zomaar die stap durven zetten. Maak met oogcontact of een glimlach duidelijk dat je hem gezien hebt en dat je wat je ziet echt leuk vindt. De kans dat hij tegen je begint te praten zal eens zo groot zijn.

3. Ga naar nieuwe plekken en doe nieuwe dingen


In het stamcafé waar je elke week met je vrienden rondhangt, zal je vermoedelijk weinig nieuwe gezichten zien. Tenzij je voor de honderdste keer wil terugvallen op die ene foute ex die in datzelfde café komt, is het een goed idee om eens van locatie te veranderen. Stap uit je comfort zone en ga waar je nooit eerder geweest bent. Zeg ja op dingen die je normaal zou afwijzen, zoals de housewarming van een collega waar je niemand zal kennen.

4. Doe vrijwilligerswerk


Wie goed doet, goed ontmoet. Dus moet vrijwilligerswerk dé manier zijn om nieuwe, leuke mensen te leren kennen. Je doet iets nieuws dat je blij maakt én je weet zeker dat je collega’s een even groot hart hebben als jij. Win-win!

5. Ga ergens alleen heen


Singles zijn meestal goed in alleen zijn, maar alleen zijn in het openbaar is nog een andere zaak. En toch is het een goed idee als je nieuwe mensen wil ontmoeten, want je bent veel meer benaderbaar als je alleen bent. Er hangen namelijk geen giechelende, veroordelende vriendinnen rond je die mogelijke matches wegjagen.  Bovendien zal je overkomen als een sterke, onafhankelijke vrouw als je helemaal alleen ergens binnenwandelt. Niets aantrekkelijker dan dan, toch?

6. Zoek een hobby of volg een cursus


Je inschrijven in een sportclub of voor een cursus houtbewerking is zo veel efficiënter dan Tinder, want je weet dat je alvast een gemeenschappelijke interesse hebt met de mensen die je leert kennen. Bovendien zie je er extra aantrekkelijk uit wanneer je iets doet dat je leuk vindt en je je amuseert, dus dat zit ook mee. Je tijd goed besteden en mogelijks een lief opscharrelen: moeten we nog meer zeggen?

7. Ga speeddaten


Ja, het klinkt angstaanjagend, maar speeddaten is een goede manier om mogelijke matches te ontmoeten. Als er niets voor jou tussenzit, heb je toch maar weer je dating skills getraind. Mocht je van enkele kandidaten een vinkje krijgen – wat betekent dat ze je beter willen leren kennen – is dat ook nog een boostje voor je zelfvertrouwen. Vraag een single vriendin mee en lach achteraf met de awkward gesprekken die jullie hadden. In het beste geval ga je met een nieuwe date naar buiten.

Meer voor singles:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '