Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Unsplash @saaout

De populairste technieken voor vrouwen kunnen we onderverdelen in twee categorieën: clitorale en vaginale stimulatie.

9 masturbatietechnieken om een fantastisch orgasme te bereiken

We gaven je al vijf redenen waarom masturberen niet alleen leuk, maar ook heel goed voor je is. Nu is het tijd om ook werkelijk aan de slag te gaan. En daarbij kunnen deze 9 masturbatietechnieken, onderverdeeld in clitorale en vaginale stimulatie een handje helpen. Klaar om een heel nieuwe wereld te ontdekken?

Clitorale stimulatie

1. Cirkels


Zo’n 8 op de 10 vrouwen geven aan dat ze het meest genieten van cirkelvormige bewegingen op en rond de clitoris. Lo­gisch, want cirkels stimuleren op een repetitieve manier een grote zone van je vagina. Toch is de ene cirkel de ander niet en kan je met deze techniek spelen en experimenteren. Speel met ritme en druk, wissel af tussen ronde of ovale cirkels, stimuleer een grotere of kleinere zone, maak hele of halve cirkels...

2. Strelen


Een fijne en zachte manier om je clitoris en de zone eromheen te stimuleren, is simpelweg strelen. Op en neer, van links naar rechts, met één of meerdere vin­gers. Speel opnieuw met druk en ritme om te ontdekken wat jou het meest bevredigt.

3. Tokkelen


Naast strelen en cirkelvormige bewegin­gen kunnen ook tokkelende bewegingen met één of meerdere vingers heel fijn aanvoelen. Tokkel op je clitoris of op de zone eromheen. Vaak is het ook een fijne beweging om aan uitgesteld verlan­gen te doen. Wanneer je bijvoorbeeld bijna klaarkomt door cirkelvormige bewegingen kan tokkelen een aangena­me afwisseling zijn om die climax nog even uit te stellen.

4. Hints


Veel vrouwen genieten ervan om de spanning op te bouwen. Daar is ‘hints’ de ultieme techniek voor. In plaats van je clitoris direct te stimuleren, streel je de zone eromheen op een repetitieve manier. Maak halve cirkels boven je clitoris of streel met je vinger van je vaginaopening tot vlak voor je clitoris, maar raak ze (nog) niet aan.

5. Accenten leggen


Bepaalde zones van je vagina zijn gevoe­liger dan andere. Daarom kan het fijn aanvoelen om accenten te leggen, ongeacht het soort beweging dat je maakt. Die accenten kan je leggen door meer of minder druk uit te oefenen op bepaalde zones, bepaalde ritmes toe te passen of bewegingen te combineren. Wanneer je op en neer streelt van je vaginaopening naar je clitoris kan je harder duwen bij de opwaartse of neerwaartse beweging. Als je cirkels maakt, kan je meer druk uitoefenen wanneer je ook echt je clito­ris raakt of sneller bewegen bij de lin­kerhelft en trager bij de rechterhelft. Je kan ook strelen van je vaginaopening naar je clitoris, maar zodra je bij je clitoris bent een meer kloppende beweging maken. Je opties zijn eindeloos.

6. Laagjes


Sommige vrouwen hebben een heel ge­voelige clitoris. Directe stimulatie kan dan (in het begin) te intens of zelfs pijn­lijk aanvoelen. Een laagje voorzien tussen je vingers en je clitoris kan bevredi­gender aanvoelen. Dat kan je doen door je slipje aan te houden of een zacht stof­ je op je vagina te leggen, maar ook door de huid rondom je clitoris te gebruiken. Boven je clitoris zit een klein ‘hoedje’ van huid dat flexibel genoeg is om over je clitoris te schuiven. Ook je schaamlip­pen kunnen een goed laagje vormen. Zo kan je je binnenste schaamlippen tussen je duim en wijsvinger houden en ze zachtjes over je clitoris schuiven.

Vaginale stimulatie


Vrouwen die graag wat meer afwisseling hebben, nog meer opties willen of gewoon meer genieten van inwendige stimulatie kunnen aan de slag met vaginale masturbatietechnieken. Meestal zijn die gericht op het stimuleren van je g-spot, maar weet dat ook de vaginawanden, de vaginaopening en de opening van je baarmoeder heel gevoelig kunnen zijn voor stimulatie.

7. Kom hier


Een goede manier om je g-spot te stimuleren, is de ‘kom hier’-techniek. Breng een of meer vingers zo’n 5 à 6 centimeter diep in je vagina en maak een kom hier beweging met je vingers in de richting van je venusheuvel of dus je voorste vaginawand. Ook bij vaginale stimulatie kan je experimenteren met druk, snelheid en ritme om te ontdekken wat het allerlekkerst voelt voor jou.

8. Cirkels


Zowel rond en in de opening als dieper in je vagina stimuleren cirkels een grotere zone. Het kan ook een goede manier zijn om accenten te leggen op je meest gevoelige plekken of je helpen om het verlangen uit te stellen wanneer je bijna een hoogtepunt bereikt.

9. Combineren


Hoewel inwendige stimulatie heel fijn kan aanvoelen, is het voor heel wat vrouwen minder makkelijk om op die manier klaar te komen. Werk je naar een hoogtepunt toe, maar lukt het je niet met inwendige stimulatie alleen? Begin dan ook zachtjes je clitoris te stimuleren, zodat de combinatie van beiden je tot de ultieme climax brengt.

Tekst: Elien Geboers


Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '