Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

Gaat jouw voorkeur uit naar fysieke aantrekkelijkheid, humor of toch maar naar vriendelijkheid?

Deze karaktertrek vinden we de allerbelangrijkste eigenschap van ons (potentieel) lief

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

We zijn een krak in het stellen van hoge eisen, en al zeker als het aankomt op het vinden van een goed lief, maar als puntje bij paaltje komt en we moeten kiezen welke karaktertrek we nu echt het allerbelangrijkst vinden, kiezen we voor vriendelijkheid. Dat blijkt uit een studie die eerder deze maand in het academisch tijdschrift Journal of Personality gepubliceerd werd.


De onderzoekers van de University of Swansea in het Verenigd Koninkrijk gingen op zoek naar de karaktertrek die ons het meest aantrekt. Ze vroegen meer dan 2.700 studenten om een vragenlijst in te vullen en de karaktereigenschappen aan te duiden die voor hen doorslaggevend waren voor een swipe naar rechts.

Partner dollars


Het resultaat? De eigenschap die het meest bovenaan de lijsten stond te pronken, was vriendelijkheid. Het doel van de studie was om de verschillen in de datingvoorkeuren tussen de Oosterse en Westerse cultuur te achterhalen. Uit de resultaten konden de onderzoekers afleiden dat er nauwelijks een verschil is tussen de voorkeuren van verschillende nationaliteiten, want bij bijna elke nationaliteit stond vriendelijkheid op nummer 1.

Naast de vragenlijst kregen de deelnemers ook ‘partner dollars’ die ze mochten spenderen aan de eigenschappen van hun denkbeeldige droompartner. De deelnemers konden naast vriendelijkheid ook dollars uitgeven aan fysieke aantrekkelijkheid, goede financiële vooruitzichten, humor, kuisheid, religiositeit, het verlangen naar kinderen en creativiteit.

Wat we naast vriendelijkheid nog belangrijk vinden? Mannen gaven hun overgebleven dollars uit aan fysieke aantrekkelijkheid, terwijl vrouwen dan weer meer aangetrokken werden door goede financiële vooruitzichten.

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '