Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© vince fleming via unsplash

3. Jaloezie komt vaak voort uit een gevoel dat je minderwaardig bent. Stop dus met jezelf te vergelijken met anderen en weet dat jij wél goed genoeg bent.

Met deze 6 tips druk je jaloezie de kop in

Een beetje jaloezie is normaal in elke relatie. Maar als je merkt dat het een grote invloed heeft op hoe jullie met elkaar omgaan, is het misschien een goed idee om er toch aan te werken. Niet zo makkelijk, we know. Maar met deze tips lukt het je misschien wel al beter.


 

1. Wees rationeel


Probeer om je jaloezie niet de bovenhand te laten nemen. Als jij met je lief op stap bent en hij kijkt naar een ander meisje, is dat heus niet een reden om een scène te maken op straat. Als je jaloezie voelt opkomen, kan je jezelf best twee dingen afvragen: heeft het nut dat ik jaloers ben en is er een goede reden om jaloers te zijn? Is het antwoord op die twee vragen nee, probeer dan om je jaloerse gevoelens te negeren.

2. Vertrouw je partner


En dat is eigenlijk het belangrijkste. Heeft je partner je nog nooit een reden gegeven om aan hem te twijfelen, doe dat dan ook niet! Wees overtuigd van het feit dat hij enkel jou wil. Als je dat niet kan, is dat misschien een teken dat jullie relatie toch niet helemaal in orde is.

3. Werk aan je zelfvertrouwen


Heel vaak komt jaloezie voort uit een gevoel dat je minderwaardig bent. Stop dus met jezelf te vergelijken met anderen en weet van jezelf dat jij wél goed genoeg bent. Wees trots op wie je bent, en weet van jezelf dat hij dom zou zijn om met iemand anders iets te proberen. Jij bent echt wel het beste dat hem kon overkomen.

4. Stop met nadenken


Hoe meer je loopt na te denken over alle worst case scenario’s die er zouden kunnen gebeuren, hoe meer je begint te geloven dat ze waarheid kunnen worden. Op die manier ga je in alles iets slechts zien, waardoor je jezelf onnodig slecht gaat voelen.

5. Geef elkaar vrijheid


Het is belangrijk dat je hem niet verstikt. Zorg ervoor dat zowel jij als je partner nog een eigen leven hebben. Behoud je hobby’s, spreek af met vrienden en laat hem dat ook doen.

6. Communiceer met elkaar


Vaak komt jaloezie voort uit een gebrek aan communicatie of een misverstand. Als jij ergens mee zit, is het belangrijk dat je hem dat ook vertelt. Krop zo’n dingen niet op, maar praat erover. Waarschijnlijk kan je zo ook al heel erg veel uitklaren.

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '