Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Michael Fenton voor Unsplash

'De icer' steekt de interesse voor z'n partner even in de koelkast.

Brrr: icing is de nieuwste vervelende datingtrend

Margo Verhasselt

Hoe zoet ‘icing’ ook mag klinken, in de datingwereld is niets minder waar. Het heeft niets te maken met taarten versieren, en evenmin met jou versieren. De datingtrend is eigenlijk een catchy term om verschrikkelijk gedrag te beschrijven.

Kortom is een partner die aan icing doet, iemand die z’n geliefde eventjes ‘in de koelkast’ steekt. Ze overtuigen hun partner van hun liefde, vertellen vervolgens dat het nu niet zal werken, maar houden wel de optie open dat dat in de toekomst wel kan lukken.

Een icer gaat dus niet de waarheid vertellen, wel zijn of haar partner aan het lijntje houden. Je krijgt een halve uitleg waarom het wel of niet werkt.

Aan wat herken je een icer?

  • Je partner’s gedrag is verwarrend, je weet nooit goed wat te verwachten
  • Ze verdwijnen zo nu en dan voor een bepaalde tijd
  • De relatie wordt nooit ‘exclusief’ gemaakt
  • Er wordt vaak last minute gecanceld
  • Je voelt je opgelucht wanneer je eindelijk iets van hen hoort

Eerste hulp bij icing

Oké dus je voelt dat de relatie wat bekoeld is, letterlijk en figuurlijk in dit geval. Wat nu? Het is belangrijk om de situatie onder ogen te komen en je partner hierop aan te spreken. Verandert er niets? Dan moet je verder.

Wacht niet tot de icer de koelkast na maanden opnieuw opentrekt. Het is nefast voor ieders zelfbeeld om zich tweede keuze te voelen. Heb je het gevoel dat je geen prioriteit bent? Kies dan voor jezelf.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '