Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Hoera voor oldskool romantiek.

9 oldskool manieren van daten die dringend terug moeten komen

In een tijdperk waarin we niet meer zonder Tinder kunnen en een relatie pas bestaat als ze ‘Facebook official‘ is, wordt het hoog tijd voor een flashback naar oldskool romantiek.

Om de een of andere reden is er een enorm verschil tussen hoe onze ouders dateten, en hoe wij dat nu doen. In the good old days moest je minder snel de Sherlock Holmes in jezelf naar boven halen om erachter te komen hoe iemand zich écht voelt. Tijd om het tij te keren met deze negen tips.

1. Ga offline

Het eerste wat we overboord moeten gooien? Virtuele conversaties. Waarom jezelf verschuilen achter tekstberichtjes als je in real life kan wegzwijmen met je crush gewoon aan je zijde.

2. Dance the night away

En daarmee bedoelen we echt dansen. Twerken valt niet onder deze categorie.

via GIPHY

3. Wees op tijd

Als jullie op een bepaald uur afspreken, zorg dan ook dat je op tijd bent. Er is niets zo vervelend als in je eentje aan een tafeltje wachten tot je date opduikt.

via GIPHY

4. Breng de hoffelijkheid terug

Laten we eerlijk zijn, ridderlijkheid heeft dringend nood aan een reanimatie. Of je nu een ouderwetse liefdesbrief schrijft of kiest voor een romantische wandeling in het park, doe moeite om je geliefde duidelijk te maken dat je hem/haar leuk vindt, the old fashioned way.

via GIPHY

5. Take it slow

Stort je niet zomaar in een relatie, neem de tijd om verliefd te worden.

6. Voorzichtig met de alcohol

Het is normaal dat je een beetje kriebels hebt voor je eerste date, maar vlieg daarom niet in de alcohol om je zenuwen te bedwingen.

via GIPHY

7. Wees eerlijk

Niet helemaal zeker of jullie op dezelfde golflengte zitten? Vraag het gewoon. Ook als je je overgeeft aan een relatie, meen het dan voor 100%.

via GIPHY

8. Stop met psychologische spelletjes

Oldskool romantiek draait volledig om doorzichtigheid en tonen hoe geïnteresseerd je werkelijk bent. Niets is erger dan voor iemand vallen die niet hetzelfde voelt.

9. Geef complimentjes

Wanneer je je date een complimentje geeft, ga dan voor iets authentieks in plaats van iets oppervlakkigs. Als je date zich moet afvragen of ze zich geflatteerd of beledigd moet voelen, zit je dus mis.

via GIPHY

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '