Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Unsplash

Laat die foto met de vis maar achterwege.

Deze 5 foto’s zijn een must op je datingprofiel

Annelies Hart

Wat is het eerste wat je ziet op een datingprofiel? Juist: een foto. Natuurlijk kan je gewoon snel een selfie nemen en jezelf daarmee in de datingpool gooien, maar als je extra kans wil maken op de match van je leven is het een goed idee om toch even na te denken over dat kiekje. Deze tips helpen je het beste uit jezelf naar boven te halen.

Een foto maakt of kraakt je datingprofiel, maar dat hoeven we je waarschijnlijk niet meer te vertellen. Maar hoe je nu precies een goede foto neemt en welke foto’s je een stapje dichter brengen naar de match van je leven, is een andere vraag.

Datingapp Inner Circle ging op onderzoek uit en ontdekte dat daters geen fan zijn van ‘té perfecte’ foto’s. 83 % gaf toe gefrustreerd te zijn toen bleek dat hun date alleen zijn/haar/hun beste foto’s had gebruikt, maar daar in het echt niet helemaal op lijkt. Zo’n 80 % ziet liever foto’s waar geen filter op staat en 75 % is niet geneigd om naar rechts te swipen als iemand er op al zijn/haar/hun foto’s anders uitziet.

Wat willen we dus meer zien? Authenticiteit! Op sociale media is dat alsmaar vaker het geval, maar volgens Crystal Cansdale, datingexpert bij Inner Circle, lopen datingapps nog wat achter op dat vlak. ‘De resultaten van het onderzoek zijn duidelijk, singles willen échte foto’s zien. Het helpt hen een beeld te vormen van de andere persoon, na te gaan wat ze gemeen hebben en te zien of er een vonk is.’

Tijd dus om je ware zelf te laten stralen en zo minder tijd te verspillen en slechte matches uit te sluiten. En dat doe je door deze top vijf van meest geliefde foto’s toe te voegen aan je profiel.

Een portretfoto

Nee, we bedoelen niet zo eentje als op je identiteitskaart. Wie ziet er daarop trouwens goed uit? 58 % van de ondervraagden bevestigt echter wel dat een duidelijke foto van je gezicht de meeste kans maakt op een like. Dat mag gerust een selfie zijn, zolang je gezicht maar de hoofdrol speelt. Speel dus een beetje met licht en haal je meest natuurlijke glimlach naar boven.

Een foto zonder filter

Zoals we daarnet al zeiden: authenticiteit is in, filters zijn uit! Je mag natuurlijk de kleuren van je foto nog wat opleuken door er een subtiele kleurenfilter op te zetten, maar vermijd toch maar liever de beautyfilters (die je absoluut niet nodig hebt) of snapchatfilters (we kijken naar jullie, hondenoortjes).

De alledaagse foto

Natuurlijk is het tof om die prachtige foto van jou op dat trouwfeest van je zus op je profiel te zetten, maar het is voor een potentiële datingpartner toch ook goed om jouw alledaagse zelf te laten zien. Hou het dus niet bij die professionele kiekjes waarop je op je zondags gekleed bent, maar zet een foto in je profiel in je dagelijkse kledingstijl, misschien terwijl je iets doet wat je gewoon leuk vindt.

Ten voeten uit-foto

Als je met iemand op date gaat, is het altijd leuk om toch een beetje te kunnen inschatten hoe die persoon eruitziet. Een foto waar je volledige lichaam op te zien is, is volgens de helft van de respondenten dus zeker een must. Neem het echter niet te serieus, je hoeft geen foto te maken gewoon om je gestalte te laten zien. Denk eerder aan een leuke foto die je bijvoorbeeld op vakantie genomen hebt, naast een of andere bezienswaardigheid. Of eentje op een festival tussen je vrienden. Het gaat meer om het gehele beeld dan om je postuur.

De passie-foto

Is er iets wat je echt heel graag doet? Zoals klimmen, wandelen, puzzelen, muziek maken of boeken lezen? Laat het zien! Post een foto van iets waar jij een passie voor hebt. Leuk om gelijkgezinden mee aan te trekken én je match heeft direct een onderwerp waarover hij/zij/hen je een vraag kan stellen.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '