Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Parker Whitson via Unsplash

Like zijn oudere foto’s, maar geen honderden tegelijk uiteraard.

TIPS & TRICKS: zó scoor jij een nieuw lief op social media

De redactie

All the single ladies: put your hands up! Vanaf 20 februari vind je in ons magazine én online 4 weken lang alles wat je moet weten voor een kick-ass singleleven. Van online daten over casual seks tot als single een huis kopen, of zelfs een baby: in ‘Dossier: Single.’ zoomen we in op elk aspect van het leven van de jonge single.


Terwijl datingsites vaak de manier zijn om nieuwe contacten te leggen, zijn social media best handig voor mensen die je al een keertje eerder hebt gezien. Maar in de praktijk gebruiken steeds meer mensen social media om contact te leggen met mensen die ze niet kennen. Geen idee hoe je daaraan moet beginnen? Hier zijn enkele tips om te flirten op sociale media.

Facebook


Net zoals je in het echte leven wel eens een interessante vent spot tussen de vrienden van een kennis of collega, kan je ook online – bijvoorbeeld tussen de Facebookvrienden van je contacten – een witte raaf opmerken. Er is geen vaste strategie of aanpak die werkt, maar je kan gewoon iemand benaderen en kijken waar je uitkomt. You go girl! Eén ding: je gegevens zijn hier vaak meer zichtbaar dan op datingsites, let dus op je privacy en veiligheid als je een afspraak maakt.

Instagram


Geef maar toe: we hebben allemaal wel eens een knappe of toffe kerel ge-Insta-stalkt. Niets mis mee, want ook Instagram kan een interessante tool zijn om nieuwe mensen te leren kennen. Hier kan je op een ietwat subtielere manier aangeven dat je interesse hebt.

Like een paar van zijn oudere foto’s en geef af en toe een comment. Als hij hetzelfde doet, zit je goed.


Volg hem en scroll door zijn foto’s. Belangrijkste missie: checken of hij een vriendin heeft of niet. Geen vrouwen te bespeuren? Mooi, dan kan het deep-liken beginnen. Begin wat van zijn oudere foto’s te liken (girl, behave yourself: geen honderden, je wil ook niet té wanhopig overkomen) en laat af en toe eens een reactie achter op een van z’n foto’s. Als hij geen professioneel model is met honderdduizenden volgers, zal hij dat zeker opmerken en de moeite nemen om jouw profiel te checken. Als je merkt dat hij ook met likes en comments begint te strooien op jouw profiel, kan je hem een DM sturen waarin je gewoon eerlijk aangeeft dat je best een koffietje met hem wil gaan drinken.

Love at first profielfoto


Lezeres Eline getuigt: ‘Hij voegde me toe op Facebook. Normaal zou ik nooit een verzoek aanvaarden van iemand die ik niet ken, maar het was een beetje love at first profielfoto. Een week lang babbelden we urenlang voor we afspraken. De online klik was er gelukkig ook in het echt en intussen zijn we zeven jaar verder en verwachten we ons eerste kindje. Toch schamen we ons een beetje om te vertellen dat we elkaar via Facebook leerden kennen, het is een beetje vreemd, niet? Als mensen ernaar vragen, noemen we de plek van onze eerste date.’

Tekst: Kaatje De Coninck


Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '