https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© © Brooke Lark via Unsplash / Veganific

Tinder voor veggies en vegans. Handig of erover?

Deze datingapp werd speciaal ontwikkeld voor vegetariërs en veganisten

Robine van Tilburg

Wij vinden het stiekem een tikkeltje raar, maar er bestaat nu een soort Tinder, maar dan uitsluitend voor vegetatiërs en veganisten. Je lief kiezen op basis van wat hij/zij eet… Gek of geniaal?


Tinder groeide de laatste jaren uit tot zowat de populairste datingapp bij jongeren. Maar wat als je overtuigd vegetariër of veganist bent en enkel rasechte vlees- en viseters tegenkomt op de app? Dan hebben wij goed nieuws voor jou! De datingapp Veganific is een soort Tinder, maar dan voor vegetariërs en veganisten.

De Nederlandse oprichters van de app zeggen dat Veganific ontstaan is uit een persoonlijke ervaring van een kennis. Hij volgde een veganistische levensstijl en zijn toenmalige partner niet. Ontwikkelaar Jorn de Vries: ‘Dit leidde tot onderlinge spanningen en uiteindelijk zelfs het einde van de relatie. Het blijkt voor veganisten en vegetariërs best een uitdaging te zijn om een gelijkgestemde partner te vinden. Dat zette ons aan het denken.’

Gek of geniaal?


Voor velen klinkt het vast een beetje gek, maar als je écht een overtuigd vegetariër of veganist bent, kan het enorm vervelend zijn om tegenover een date te zitten die een enorme steak naar binnen werkt. Op Veganific swipe je naar links en rechts zoals op Tinder, maar je komt er wel geen vlees- en viseters tegen. En net als Tinder is ook deze vegetarische/veganistische datingapp momenteel nog helemaal gratis, maar niet voor lang.

De eerste 5.000 gebruikers krijgen een gratis lidmaatschap voor 3 maanden. Daarna kunnen gebruikers kiezen voor een betaald lidmaatschap voor een periode van 1, 3 of 6 maanden. Dit doen de makers ‘om de kwaliteit van de app te waarborgen’.

lidmaatschap afsluiten.”

Download de app hier voor iOS en hier voor Android.

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content