Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Anna Avilova via Pexels

Seksualiteit en bevrediging zijn heel persoonlijk, maar er zijn een aantal basistechnieken die voor veel mensen lijken te werken.

6 masturbatietechnieken voor beginners

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

Eerst zorg je dat je helemaal in de stemming raakt en daarna is het tijd om aan de slag te gaan. Er zijn een aantal basistechnieken die voor heel wat vrouwen lijken te werken. Voor jou ook? Dat kom je op maar één manier te weten!

Ga daarbij op zoek naar de technieken die werken voor jou. Seksualiteit en bevrediging zijn heel persoonlijk. Niet elke techniek zal even­ veel genot brengen. Speel, experimen­teer en creëer je eigen masturbatiestijl.

 

Uitgesteld verlangen

Herhaaldelijk een orgasme benaderen, maar net voor dat hoogtepunt even stoppen en je orgasme uitstellen, kan zorgen voor langere, intensere orgasmes.

masturberen

Consistentie

Repetitie is voor de meeste vrouwen de sleutel tot het bereiken van een hoogtepunt. Wanneer een bepaalde techniek heel lekker voelt en je daardoor naar een climax toewerkt, is de kans op een orgasme het grootst wanneer je exact dezelfde beweging, exact hetzelfde ritme en exact dezelfde druk aanhoudt.

masturberen

Ritme en druk

Je vagina is ultragevoelig. Eenzelfde beweging of techniek kan heel anders aanvoelen als je je ritme of druk een beetje aanpast. Speel en experimenteer met verschillende ritmes en intensiteiten.

masturberen

Tijd

Een goede manier om tijdens het masturberen tot een orgasme te komen, is je tijd nemen. Dwing jezelf niet om binnen enkele minuten klaar te komen, maar bouw de stimulatie langzaam op. Dat kan je doen door eerst de zones rond je vagina te strelen, door verschillende technieken te combineren of door ritme en intensiteit op te bouwen.

masturberen

Feeling hot

Onderzoek toont aan dat vrouwen makkelijker klaarkomen wanneer ze warme voeten hebben. Hou je sokken aan, rol je voeten in de dons of geef jezelf een voetmassage met een verwarmende massageolie. Ook de rest van je lichaam warm houden kan aangenamer aanvoelen.

masturberen

Glijmiddel

Nog te vaak linken we glijmiddel aan vaginale droogte of anale seks. Jammer, want het kan ook masturbatie bevredigender maken. Je vagina, en zeker je clitoris, is een hypergevoelig lichaamsdeel. Het met liefde en zachtheid benaderen en het verwennen met een goed glijmiddel is geen overbodige luxe.

masturberen
Tekst: Elien Geboers

Nog meer leesvoer over soloseks:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '