Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Cottonbro via Pexels + Bol.com

Haal die vibrator al maar boven!

7 erotische romans om te lezen tijdens Internationale Masturbatiemaand

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

Mei is Internationale Masturbatiemaand met als hoogtepunt – see what we did there? – Internationale Masturbatiedag op 28 mei. Met de moderne technologie van vandaag is er audio- en videomateriaal genoeg om je fantasie te prikkelen. Maar misschien lees jij nog het liefst van al een van deze zeven erotische romans om in the mood te geraken?

Internationale Masturbatiedag valt ieder jaar opnieuw op 28 mei. Deze feestdag ontstond initieel om het recht op masturbatie te beschermen én te vieren. De eerste masturbatiedag vond plaats op 7 mei 1995 op initiatief van de Amerikaanse seksspeeltjesfabrikant Good Vibrations.

Die riep de heugelijke dag in het leven om dokter Joycelyn Elders te eren. Zij werd in 1994 ontslagen als hoofd van de Amerikaanse volksgezondheidsdienst door toenmalig president Bill Clinton nadat ze had voorgesteld om masturbatie onderdeel te maken van de lessen seksuele voorlichting op school. Internationale Masturbatiedag werd nadien uitgebreid tot de hele maand mei als Internationale Masturbatiemaand.

Met deze geschiedenisles achter de kiezen, kunnen we over naar de orde van de dag: onderstaand lijstje met stomende must-reads uitpluizen én meteen je favoriet bestellen. Haal die vibrator al maar boven!

‘The Bride Test’ van Helen Hoang

'The Bride Test' van Helen Hoang

‘The Bride Test’ van Helen Hoang

€ 11,99  –  Bol.com

‘The Bride Test’ vertelt het verhaal van Khai, die denkt dat hij niet in staat is tot het uiten van zijn emoties, en Esme, die van Vietnam naar Amerika reist om haar vader te vinden en haar leven voor eens en voor altijd om te gooien. Hoang tilt het genre op een prachtige manier naar een hoger niveau door een ongelooflijk spannend verhaal te creëren, dat gaat over échte mensen die échte ervaringen beleven. Van immigratie tot autisme tot consent, dit boek behandelt het echte leven en slaagt er tegelijkertijd in om sexy as hell te zijn.

Shop hier

‘Act Your Age, Eve Brown’ van Talia Hibbert

'Act Your Age, Eve Brown' van Talia Hibbert

‘Act Your Age, Eve Brown’ van Talia Hibbert

€ 10,99  –  Bol.com

‘Act Your Age, Eve Brown’ is een hartverwarmende, geestige en ongelofelijk stomende roman die draait rond de charmante en chaotische Eve. Haar leven is een ramp en toch raapt ze de moed bij elkaar om te solliciteren voor de functie van chef in de bed & breakfast van de stuurse Jacob Wayne. Eén blik op haar paarse lokken en Jacob weet meteen dat hij Eve nooit zal aannemen. Maar dan raakt ze hem met haar auto – vermoedelijk per ongeluk. Nu zit Jacob met een gebroken arm en een onderbemande B&B. Misschien komt de hulp van Eve dan toch nog van pas?

Shop hier

‘Dating-ish’ van Penny Reid

'Dating-ish' van Penny Reid

‘Dating-ish’ van Penny Reid

€ 19,99  –  Bol.com

Het uitgangspunt van dit boek? Marie is journalist en schrijft een verhaal over alternatieve vormen van liefde en gezelschap (denk aan professioneel knuffelen, orgasme-meditatie, etc.). Op een dag ontmoet ze Matt, een wetenschappelijk onderzoeker die bezig is met het ontwikkelen van een AI-methode om relaties te vervangen. Het verhaal wordt traag opgebouwd – in het begin beweren de twee ‘just friends’ te zijn – maar de seksscène die er uiteindelijk volgt, is zo geweldig dat ‘Dating-ish’ zonder twijfel je nieuwe favoriete roman wordt.

Shop hier

‘The Unhoneymooners’ van Christina Lauren

'The Unhoneymooners' van Christina Lauren

‘The Unhoneymooners’ van Christina Lauren

€ 9,99  –  Bol.com

Schrijversduo Christina Lauren staat garant voor tonnen heerlijke hilariteit en dat is bij deze roman niet anders. In ‘The Unhoneymooners’ belanden onze twee protagonisten op de een of andere manier samen op huwelijksreis, ook al zijn ze in feite niet de bruid en bruidegom. Ja, dat klinkt cheesy. Maar wie zegt er nee tegen zon, zee en stoeien op het strand met een hete kerel waarvan je dacht dat je hem haatte, maar waar je misschien wel een enorme crush op hebt? Deze roman was bij z’n release in 2020 een enorme hit op Tik Tok én wordt aangeraden door Helen Hoang, auteur van het eerste boek in dit lijstje, ‘The Bride Test’.

Shop hier

‘Zaag me doormidden’ van Cindy Vermeer

'Zaag me doormidden' van Cindy Vermeer

‘Zaag me doormidden’ van Cindy Vermeer

€ 22,99  –  Bol.com

Wanneer een jonge vrouw gaat samenwonen met de liefde van haar leven, denkt ze het geluk te hebben gevonden. Alleen dooft hun seksleven al snel uit, wat bij haar voor een hoop frustratie zorgt. Toch kan ze haar relatie niet opgeven. De liefde is te sterk, maar haar ontevredenheid wringt steeds meer. Dan komt ze Enrico tegen, een tatoeëerder die shibari beoefent – een Japanse stijl van bondage waarbij iemand op een kunstzinnig-erotische manier wordt vastgebonden. Enrico wil met haar een avontuur aangaan en zij kan de verleiding niet weerstaan.
Shop hier

‘Tell Me Lies’ van Jennifer Crusie

'Tell Me Lies' van Jennifer Crusie

‘Tell Me Lies’ van Jennifer Crusie

€ 27,99  –  Bol.com

In ‘Tell Me Lies’ maken we kennis met Maddie Faraday, een jonge vrouw wiens leven als een kaartenhuisje in elkaar stuikt. Haar echtgenoot bedriegt haar, haar dochter is achterdochtig en haar buren zijn nieuwsgierig. Maar het ergste (en oké, misschien ook wel het beste) van al is dat haar oude middelbare schoolvlam terug in de stad is. De evenwichtsoefening om haar man terug te krijgen en haar reputatie te behouden, houdt je tot op de laatste bladzijde op het puntje van je stoel.

Shop hier

‘Dirty Little Secrets: Ademloos’ van Anja Feliers

'Dirty Little Secrets: Ademloos' van Anja Feliers

‘Dirty Little Secrets: Ademloos’ van Anja Feliers

€ 22  –  Bol.com

Lifestylejournaliste Louise geniet volop van haar leven als happy single. Na een wilde nacht ontdekt Louise dat Tyler Moore contact met haar zoekt, de man met wie ze tien jaar geleden een vurige affaire had, maar die plots uit haar leven verdween. Opnieuw valt Louise als een blok voor hem. Maar is dit wel een spel dat ze durft te spelen? ‘Ademloos’ is het eerste deel in de Dirty Little Secrets-trilogie. In juni verschijnt de opvolger ‘Adempauze’. ‘Adembenemend’, het derde en laatste deel, staat gepland voor maart volgend jaar.

Shop hier

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '