Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Ketut Subiyanto via Pexels

Heb jij geen zin om nog een avond voor de televisie te kruipen?

6 leuke dingen die je als koppel thuis kan doen

De dagen worden kouder en donkerder. Jullie bubbel is een stuk kleiner en ondertussen hebben jullie al vrijwel alle series op Netflix gezien. Klinkt dit herkenbaar voor jou en je lief en hebben jullie geen zin om nog een avond voor de televisie door te brengen? Lees dan vooral snel verder, want wij hebben 6 leuke activiteiten op een rij gezet die je als koppel thuis kan doen.


Zitten jullie de laatste tijd vast in een routine (lees: in de zetel voor de televisie) en hebben jullie nood aan wat spontaniteit in jullie relatie? Neem dan snel een screenshot van onderstaand lijstje. Wij hebben namelijk een aantal activiteiten op een rij gezet die je als koppel thuis kan doen.

1. Recreëer een vakantie in je woonkamer


Gingen jullie dit najaar normaal een verre reis maken, maar vielen die plannen door de coronacrisis in het water? Dan haal je die vakantiestemming toch gewoon in huis! Gingen jullie normaal ergens kamperen? Zet jullie tent dan eens op in huis. Of rol je strandhanddoeken lekker uit in de woonkamer als jullie normaal op strandvakantie gingen. The real deal is het natuurlijk niet, maar als origineel date night-ideetje kan het wel al tellen!

2. Steek de handen uit de mouwen


Uit een studie van het American Journal of Public Health, die gepubliceerd werd in 2011, blijkt dat samen iets creatief doen een positief effect heeft op het humeur. Denk bijvoorbeeld maar aan een ruimte herorganiseren, een puzzel maken of een ingewikkeld recept uitproberen.

3. Stel elkaar een reeks vragen


Werken jullie samen van thuis uit en heeft het dus niet echt veel nut om te praten over hoe jullie dag geweest is? Probeer dan eens om elkaar een reeks vragen te stellen die normaal niet in jullie zouden opkomen. Online kan je tal van verschillende vragenlijsten vinden en zo kom je misschien nog iets te weten van elkaar dat je voordien niet wist. Hier zijn bijvoorbeeld 39 sexy vragen om jullie seksleven op te krikken.

4. Maak een moodboard voor de toekomst


Samen plannen maken, is momenteel iets moeilijker, maar jullie mogen natuurlijk nog steeds dromen over jullie toekomst samen. Verzamel daarom een aantal tijdschriften en maak elk een moodboard met ideetjes die jullie nog samen willen doen. Zo hebben jullie meteen iets om naar uit te kijken!

5. Doe samen een work-out of oefeningen die je met twee kan doen


Bewegen is sowieso al goed voor je lichaam en daarnaast helpt het ook om je humeur te verbeteren en om stress te verminderen. Zoek dus op YouTube enkele work-outs of yogaoefeningen die je met twee kan doen. Als het mislukt, hebben jullie eens goed gelachen en zo niet hebben jullie samen een leuke en sportieve avond achter de rug.

6. Vergeet jezelf niet


Het is niet omdat jullie continu of vaker samen thuis zijn dat jullie ook alles met z’n tweetjes moeten doen. Wees niet bang om wat tijd voor jezelf in te plannen, want vaak denkt je partner er net hetzelfde over.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '