Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

Wie heeft een lief nodig als je een fantastische vriend(in) hebt?!

10 activiteiten met je bestie om Galentine’s Day perfect te maken

Geen lief? Geen probleem! Op 13 februari, de dag voor Valentijn, vieren we namelijk Galentine’s Day. Een feest voor jou en je beste vriendinnen (of vrienden). Op zoek naar iets leuks om te doen? We got you covered!

Privé karaoke

Luidkeels meezingen met je favoriete 2000 song of lekker melig ‘My Heart Will Go On’ uitdragen? Dat doe je tijdens karaoke! Als jij en je vrienden liever niet in de belangstelling staan in een publieke bar, is JOYT in Antwerpen the place to be. Hier boek je een karaoke Box waar je met 2 tot 20 vrienden de diva in jezelf kan loslaten. Compleet professioneel geluidsysteem én rookmachine. Laat de show beginnen!

Kleerkast uitmesten

Er is niemand eerlijker en meer rechtuit dan je bestie. Als een kledingstuk of accessoire echt out of style is, zal hij/zij het je zonder twijfel vertellen. Hebben jullie nog mooie items die jullie gewoon niet echt dragen? Ruil ze dan met elkaar!

Rage room

Zit je met een paar gefrustreerde of boze single vrienden, of wil je gewoon al je energie eruit smijten? Dan is een rage room boeken op 13 februari hét plan. In deze ruimte kan je veilig alle controle loslaten en je afreageren op een heleboel spullen die kapot mogen. Neem je wapen naar keuze, zoals een hamer of een honkbalknuppel, en mep erop los!

Tip: Als het echt hoog zit, kan je altijd een foto van je ex plakken op het voorwerp dat je kapot gaat slaan. Het is maar een idee...

Romantische filmmarathon

Het is niet omdat jullie single zijn dat jullie niet mogen dromen van een prins(es) op het witte paard. Peter Kavinsky uit ‘To All The Boys I’ve Loved Before’ is een goed voorbeeld van hoe dat leuke liefje eruit kan zien. Maak na het zien van enkele chickflicks een lijstje van wat jullie wel en niet zoeken in een lief. Of vraag aan elkaar wat voor type persoon jullie bij elkaar zien.

Bake Off

Wil je de Galentine’s activiteit dit jaar liever budgetproof houden? Ga dan voor een heuse bake off! Duik een namiddag of avond samen de keuken in en sla aan het bakken. Alsof samen recepten en datingverhalen uitwisselen niet leuk genoeg is, kan je daarna ook nog in de zetel ploffen om elk baksel vakkundig te beoordelen. En daarvoor moet je natuurlijk alles proeven...

Welness

Niets schreeuwt ‘Galentine’ als een tripje naar de privéwelness. Kom samen met je besties helemaal tot rust in de sauna of jacuzzi en drinkt er een lekker glaasje bij.

Is een privéwelness je iets te duur en een openbare niet je ding? Dan kan je nog altijd een welnessdagje at home organiseren. Sla wat gezichtsmaskers in, hul jullie in zachte badjassen, lak jullie nagels en leg wat komkommers op je ogen: alles kan!

PowerPoint Party

Je hebt het misschien al zien passeren op sociale media, maar PowerPoint Parties zijn een ding! Op een avond als krijgt iedereen de opdracht om een PowerPointpresentatie te maken die de anderen grappig of ontroerend zullen vinden. Denk bijvoorbeeld aan een ‘dating wrapped’ waarin je alle dates van het afgelopen jaar beoordeelt en op komische wijze op een rijtje zet. Een slideshow van jullie leukste momenten met de vriendengroep is altijd een topper. Of de uitleg waarom je nooit meer tequila gaat drinken, aangezien daar altijd wel een grappig verhaal achter zit. Stand up comedy, de DIY-editie.

Afternoon tea

Een pannenkoek gaan eten in de tearoom om 15u? Klassieker! Afternoon tea in een koffiebar? Hetzelfde, maar dan hipper. Trommel je Galentines op en boek een lekkere high tea in een lokale koffiebar. Het zal je verbazen hoeveel plekjes die Britse traditie aanbieden. Geniet samen van jullie theetje (of koffie), een paar gebakjes, mini sandwiches en scones. Wedden dat je er een paar heerlijke gesprekken én leuke Instagramfoto’s uithaalt?

Escape room

Jezelf met je besties op laten sluiten in een ruimte vol raadsels, om er dan binnen het uur weer uit te moeten ontsnappen? Een betere vriendschapstest bestaat haast niet. Escape rooms zijn een ware trend en je kan ze ondertussen in (bijna) elke grote stad van ons land vinden. Kies een thema dat jullie allemaal ligt en werk samen om de codes te kraken. Jullie komen vast en zekere als hechtere vrienden (op tijd) buiten.

Old school sleepover

‘Mama, mag X blijven slapen?’ Hoe vaak heb je met die vraag als tiener niet geprobeerd om je ouders te overtuigen van een sleepover? En nu we volwassen zijn en zelf de touwtjes in handen hebben, doen we dat plots veel minder... Tijd om voor Galentine een old school sleepover te houden! Breng jullie gezelligste pyama’s mee, bestel pizza, zet de potten Ben&Jerry’s maar al klaar en kijk de beste romcoms uit jullie tienerjaren. En vergeet de spontane dance party niet, met Britney Spears, Madonna (of wie er ook aan de top stond in jullie tijd) op de achtergrond!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '