Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

Probeer het te zien als het begin van een nieuw hoofdstuk.

7 dingen die iedereen na een break-up moet doen

Wanneer het uit is tussen jou en je vriend(in), kan het voelen alsof dat het einde van de wereld is. Het is moeilijk, maar probeer het juist te zien als het begin van een nieuw hoofdstuk. Daarvoor moet je eerst over die break-up heen komen en met deze zeven tips lukt dat een stuk sneller.

1. Durf te huilen.


Huilen betekent niet dat je zwak bent, maar juist dat je gevoelens hebt. Voel je daarom niet slecht omdat je telkens in tranen uit barst. Misschien zie je zelf ook wel dat je beter is nu het uit is, of begrijp je dat later pas. Hoe dan ook: huil zoveel als je wil. Als je doet alsof het goed met je gaat, heb je alleen maar jezelf mee.

2. Ontvolg hem/haar overal.


Je ex is vanaf nu verleden tijd. Om niet constant aan hem/haar te denken en de relatie ook in het verleden te laten, kan je hem/haar het beste ontvolgen op alle socialemediakanalen. Niets voelt zo vervelend als het zien van je ex die zich prima vermaakt.

3. Doe dingen die hij/zij niet bij je vond staan.


Vond hij/zij het idee van jou met een andere haarkleur helemaal niets? Zag je af van een korter kapsel omdat je bang was dat hij/zij het niet leuk zou vinden? Dan is het nu tijd om alles wat je wilde, maar niet durfde te doen vanwege je ex. Maak duidelijk je het wél kan rocken.

PS doe geen dingen alléén omdat hij/zij het niet wilde. Je wilt natuurlijk geen spijt krijgen. En denk in je toekomstige relaties ook aan wat jij wilt!

4. Laat je van je beste kanten zien.


En dan bedoelen we onder andere je beste fotokant. Laat je oude geliefde zien dat het prima gaat zonder hem/haar. De lieve reacties van je vrienden zullen je waarschijnlijk ook weer een beetje opvrolijken.

5. Ga op een ex-detox.


Je hebt vast weleens van een detox gehoord: je verwijdert wat schadelijk is. Ga minstens een maand op een ex-detox en doe alles wat jou aan hem/haar doet denken weg. Dit zal je gegarandeerd een stuk helpen bij het verwerken van je oude relatie.

6. Schakel de hulp van je beste vriend(in) en/of huisdier in.


Niets voelt zo goed als een gezellige avond met je knuffelcontact. Een goede komedie, snackspyjama en vooral veel plezier is alles wat je nodig hebt. Je huisdier, daarentegen, kunnen de stille vrienden zijn die je nodig hebt. Onderzoek laat zien dat je fluffy friends je emotioneel goed kunnen helpen.

7. Laat jezelf weer zien.


We bedoelen uiteraard niet dat je de dag na een break-up al moet flirten met iemand anders. Je weet van je zelf wanneer je er klaar voor bent. Dat is voor iedereen op een ander moment. Als jij je klaar voelt, kom dan vaker buiten en flirt omdat het leuk is, maar stap zeker niet snel in een serieuze relatie.

Lees ook:

Partner Content

' ' ' '