Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© sharon mccutcheon via unsplash

4. Hoe zou het voelen om nog eens single te zijn?

Deze 5 dingen vraagt iedereen die in een lange relatie zit zich weleens af

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Je bent gek op je partner en jullie bouwen samen aan een mooie toekomst. Toch sluipen deze vijf vragen af en toe onvermijdelijk in je hoofd als je in een lange relatie zit.

1. Komt die passie van in het begin ooit nog terug?

Het vervelende s-woord: sleur. Het kruipt onvermijdelijk na een tijdje in bijna iedere relatie. Die duizenden vlinders in je buik zijn stilletjesaan weggevlogen en dat vuurwerk in bed van die eerste maanden of jaren loopt de laatste tijd af met een flauwe sisser. Het ‘nieuwe’ is er een beetje af, maar onthou dat dit niet slecht hoeft te zijn. Liefde komt in de plaats van lust, en passie kan je veel makkelijker terug opwekken dan vertrouwen. Ruil dat vertrouwde bed eens in voor de keukentafel tijdens een stomende vrijpartij en ga eens samen skydiven in plaats van het volledige weekend voor de tv in de zetel te hangen.

2. Wil ik dit voor de rest van mijn leven?

Een kleine existentiële crisis is volkomen normaal als je al lange tijd samen bent met dezelfde persoon. Plots begin je aan alles te twijfelen en zie je jullie toekomst niet meer zo rooskleurig. Denk gewoon aan alle leuke dingen die jullie al samen beleefden. Je kijkt ongetwijfeld met een warm hart terug op jullie verleden, dus de toekomst zal jullie sowieso ook toelachen. Vergeet niet dat de mensen waar je het dichtste bijstaat, ook logischerwijs diegenen zijn waar je al vaker eens een discussie mee hebt. Je ziet elkaar elke dag, dus het is makkelijker om je ergens aan te irriteren. Water bij de wijn doen, is van levensbelang. Niemand is perfect, ook jij niet!

3. Zijn we samen uit gewoonte of echt uit liefde?

De grens tussen beste maatjes en beste lovers is heel fijn. Het is gemakkelijk om na verloop van tijd in de friend zone terecht te komen waar je je partner eigenlijk meer beschouwt als je beste vriend(in). Het is natuurlijk belangrijk dat jullie kunnen lachen en zeveren als maten, maar daarnaast moet die seksuele aantrekkingskracht toch ook aanwezig blijven. Hou het dus spannend tussen de lakens en doe alle dingen met je partner die je vooral níet zou doen met je bff. Blijf ook moeite doen voor elkaar. Oké, die trainingsbroek zit supercomfortabel. Maar ruil die eens in voor een sexy lingeriesetje en je bent in één klap weg uit die gevreesde friend zone.

4. Hoe zou het voelen om nog eens single te zijn?

Wie single is, verlangt naar een warme relatie en wie in zo’n relatie zit die zou af en toe gewoon nog eens vrijgezel willen zijn. Doen wat je wil, zeggen wat je denkt en eten waar je zin in hebt zonder rekening te moeten houden met iemand anders. Dat kan inderdaad misschien tof zijn voor een weekje, maar geloof ons dat je daarna opnieuw uitkijkt naar een Netflix & chill-avondje met je lief. Elkaar voldoende ruimte geven, is het geheim. Doe dingen apart, zo heb je altijd iets om over te praten. Ga eens uit eten, dansen of op weekend met je beste vriendinnen, mama of nicht. Zoek een nieuwe hobby of bouw wat me-time in op een vaste weekdag. Afstand doet verlangen, en daarvoor hoef je niet enkele maanden naar de andere kant van de wereld te trekken.

5. Waarom beschouwt hij/zij alles wat ik doe als vanzelfsprekend?

Het mooie aan een lange relatie is dat je op elkaar kan rekenen. Altijd en overal. Toch is het af en toe tof en noodzakelijk dat je dat erkent en laat weten dat je elkaar na al die jaren apprecieert. Geef nog eens een complimentje en zeg dank je als je lief weeral je boterhamdoos maakte, de afwas deed, een mooie nieuwe outfit aanheeft of je kwam ophalen aan het station.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '