Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

Play together, stay together!

4 redenen waarom jij en je lief dringend samen moeten sporten

Chloë Foubert
Chloë Foubert Modejournalist

De wetenschap heeft gesproken: koppels die samen sporten zijn doorgaans gelukkiger. Minstens één keer per week samen zweten maakt je niet alleen fitter en zelfverzekerder, maar houdt ook je relatie fris en gezond. Nog niet overtuigd? Wij geven je vier redenen waarom jij en je lief vanavond die zetel uit zouden moeten springen richting de fitness! En die work-out hoeft trouwens niet lang te duren...

1. Je bent blijer met je relatie


Koppels die samen een spannende of fysieke uitdaging aangaan, voelen zich daarna verliefder en meer tevreden over de kwaliteit van hun relatie. Dat hebben ze te danken aan de combinatie van fysiologische inspanningen met alle bijbehorende hormonale effecten in je lichaam en het samen naar een (fitness)doel streven. Die twee zaken wakkeren romantische aantrekkingskracht aan.

2. Je voelt meer fysieke aantrekkingskracht


Wanneer je sport, hebben de inspanningen die je levert natuurlijk fysieke effecten op je lichaam. Je handen gaan zweten, je hartslag gaat omhoog en je ademhaling wordt sneller en zwaarder. Met andere woorden: er gebeuren precies dezelfde dingen in je lijf als wanneer je seksueel opgewonden raakt. Daardoor gaat je lichaam je misleiden en geeft het je de indruk dat jullie een heel ander soort sport beoefenen. Je hoofd vindt dat potje tennis vervolgens net zo opwindend als bedsporten. Resultaat? Je voelt je sexyer en vindt ook je lief nog net dat beetje aantrekkelijker.

3. Je versterkt de emotionele band


Koppels die samen trainen zijn sterker in compromissen sluiten en samenwerken. Je stemt bijvoorbeeld je loopritme op elkaar af of staat bij het muurklimmen in voor elkaars veiligheid. Op die manier leer je beter overleggen, worden non-verbale signalen klare taal en voel je je gesteund en aangemoedigd door elkaar. Jullie stemmen jezelf zo ook emotioneel beter op elkaar af, wat jullie gevoelens van begrip, verbintenis en liefde opvallend versterkt.

4. Je verbetert je seksleven


Sporten verhoogt niet alleen de aantrekkingskracht tussen partners – en dus ook je libido -, maar heeft ook een positieve invloed op de eigenlijke daad. Door samen aan je conditie, je kracht en je flexibiliteit te werken, worden jullie ook actiever tussen de lakens. Je uithoudingsvermogen stijgt, je hormoonhuishouding staat op punt en je bent beter op elkaar afgestemd, fysiek en emotioneel.

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '