Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
Unsplash

Voldoet jouw bestie aan deze 11 zaken? She's/he's a keeper!

11 signalen die erop wijzen dat jullie écht vrienden voor het leven zijn

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

Volwassenen hebben je vast wel al eens verteld dat je maar weinig vrienden overhoudt na het middelbaar. Toch wil je liefst van al friends forever blijven met je huidige allerbeste vriend(in). Benieuwd of jullie ook in de toekomst alles samen zullen doorstaan? Deze 11 signalen wijzen erop dat jullie écht vrienden voor het leven zijn!

1. Je steekt evenveel tijd en moeite in samen afspreken.


In bepaalde vriendschappen is het vaak zo dat het werk maar van één kant komt. Dus dat de ene persoon meer moeite doet dan de andere om elkaar geregeld te kunnen zien. Doen jullie allebei even hard je best om tijd te maken voor elkaar? Dan sta je al een stap dichter bij die forever!

2. Geen van beiden verdwijnt opeens zonder uitleg.


Je kent het vast wel: van die vrienden die verdwijnen bij de minste verandering in hun leven. Een studentenjob, een lief, iets met familie, te druk op school of met hun hobby... Allemaal zaken waarmee iedereen weleens te maken krijgt en dus geen geldig excuus om plots van de aardbodem te verdwijnen. Toch zijn er veel mensen die dat wél doen. Jouw bestie daarentegen laat tenminste iets weten wanneer ze het even druk heeft en maakt het achteraf ook helemaal goed. She’s/he’s a keeper!

3. Jullie kunnen echt praten met elkaar.


Maar jullie kunnen ook goed naar elkaar luisteren! Een gesprek komt van beide kanten en kunnen luisteren, maar dus ook kunnen praten, is echt van belang. Als het gesprek altijd maar van één kant komt, of als de ander niet goed luistert, dan loopt het al snel mis. Zijn jullie dus allebei even goed in zowel praten als luisteren? Dan zit het safe!

4. Jullie proberen je jaloezie te bedwingen.


Wanneer je de allerbeste vriend(in) ter wereld hebt, is het normaal dat je hem/haar helemaal voor jezelf wil. En vice versa. Maar om de vriendschap intact te houden, moet je elkaar soms ook wat los kunnen laten. Heeft je bestie een nieuwe vriend(in) of een vriendje? Probeer dan niet jaloers te zijn, maar leer ook de andere persoon kennen. Wie weet komen jullie supergoed overeen! En onthoud: jullie zijn al zo lang vrienden, een nieuw persoon zal daar niet plots een stokje voor steken.

5. Jullie kunnen bij elkaar zijn, en helemaal niets zeggen.


Er zijn vriendschappen waarin je constant iets moet doen of zeggen om je niet te vervelen. Jij en je bff zijn anders. Jullie kunnen gewoon de hele dag met elkaar chillen, zonder veel te praten en toch hebben jullie plezier. Perfect match!

6. Jullie zijn al-tijd eerlijk tegen elkaar.


Ook al kwetst het om de waarheid te horen, toch is je bestie al-tijd eerlijk tegen je. En jij ook tegen hem/haar! Jullie weten namelijk dat het goedbedoeld is en dat de een de ander gewoon wil helpen. En hé, eerlijk duurt het langst!

7. Jullie voelen aan wanneer er iets scheelt.


Geen van beiden hoeft letterlijk te zeggen dat er iets aan de hand is, want dat voelen jullie zo aan! Jullie kennen elkaar zo goed dat de kleinste verandering in stem of gezichtsuitdrukking meteen opvalt.

8. Jullie accepteren elkaars mindere kantjes.


Jullie zijn natuurlijk beste vrienden om jullie leukste kanten, maar ook de mindere kanten tellen. En die accepteren jullie met plezier van elkaar. Want dat is wat friends forever doen!

9. Je staat altijd voor elkaar klaar.


Waar jullie ook mee bezig zijn of welke problemen jullie zelf hebben, als de een de ander belt, sta je meteen voor elkaar klaar. No questions asked!

10. Alleen jullie begrijpen elkaars humor.


Niemand begrijpt jouw humor zoals je bestie en omgekeerd. Jullie liggen constant plat van het lachen, maar buitenstaanders snappen helemaal niets van jullie mopjes. En dat hoeft ook niet! Zolang je vriend(in) ze maar blijft snappen!

11. Jullie proberen altijd rekening te houden met elkaar.


Welke verandering of beslissing, hoe klein of groot dan ook, het enige waar jullie rekening mee houden, is elkaar. Veranderen van school? Verhuizen? Op reis gaan? Bij alles checken jullie hoe jullie in elkaars leven passen. Want de vriendschap is voor altijd!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '