Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Te pijnlijk...

Poging om hakenkruis als positief symbool te herlanceren mislukt

Herlinde Matthys

De swastika was duizenden jaren een symbool voor vrede en vreugde. Tot Hilter het misbruikte als teken van zijn gruwelijke naziregime. Het ontwerpbedrijf KA Design wilde daar verandering in brengen.


Ze wilden de originele betekenis van het hakenkruis nieuw leven inblazen en ontwierpen T-shirts en sweaters met swastika’s in regenboogkleuren. Daaronder plaatsten ze inspirerende woorden zoals preace, love en zen. ‘We willen dat mensen er weer de schoonheid van inzien en het niet langer associëren met de haat uit de Tweede Wereldoorlog’, vertelde het bedrijf aan Dazed Magazine. Helaas ging het project volledig de mist in.

Dom


Het internet begreep de goede intenties van het bedrijf niet en labelde de actie dom en antisemitisch. Vele mensen vonden het een belediging voor alle mensen die sneuvelden door de nazi’s tijdens de Tweede Wereldoorlog. Onder die druk haalde KA Design zijn T-shirts offline. Voorlopig, want zijn woordvoerder wil de collectie zo snel mogelijk terug op de markt brengen. To be continued…

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '