Home FASHION & BEAUTY Fashion GESPOT: Instagram valt voor ironische T-shirts van Egyptische studente

GESPOT: Instagram valt voor ironische T-shirts van Egyptische studente

Maak kennis met de vestimentaire must have van het moment!

T-shirts
@danaafrid via Instagram

Begin dit jaar was het feministische T-shirt van Dior nog de must have van het moment, maar intussen werd het van de troon gestoten. En wel door deze shirts met ironisch opschrift, ontworpen door de Egyptische Dana Frid.

De Egyptische Dana Frid studeert politieke wetenschappen, maar ontdekte de modewereld als 17-jarige door middel van socialmediaplatform tumblr. Ze begon modeblogs en artiesten te volgen en leerde zichzelf te ontwerpen met behulp van het wereldwijde web.

Fauna, flora en Versace

Het afgelopen jaar maakte Frid T-shirts, sweaters en broeken versierd met fauna, flora en woordspelletjes waarmee ze verwijst naar luxelabels als Dior en Versace. ‘Keep the snakes away unless they gucci’ en ‘Bitches want Chanel’ zijn enkele van de vele ironische opschriften die Dana’s stukken sieren.

Check my interview w @voguemagazine by @brookebobb ♥

A post shared by Dana Frid (@danaafrid) on

‘Ik luister veel naar r&b en rap. In de lyrics worden vaak luxemerken vermeld, en daar haalde ik de inspiratie voor de slogans op mijn T-shirts’, legt Frid uit.

Frank Ocean's #mydesgin

A post shared by Dana Frid (@danaafrid) on

Voorlopig kan je Dana’s ontwerpen enkel via mail bestellen, maar eens haar studies in Caïro erop zitten, trekt ze naar Parijs om er mode te gaan studeren. Met meer dan 21.000 volgers op Instagram zit het met de fanbase van deze opkomende ontwerpster alvast snor.

@iamblackbear #mydesgin

A post shared by Dana Frid (@danaafrid) on

Bestel Dana’s T-shirts via danaelshafiee@gmail.com.

Bron: Vogue

Lees ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.