Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© H&M

De Zweedse keten is de eerste grote speler die zijn modellen niet langer fotoshopt.

Vaarwel, Photoshop-perfectie: H&M laat striemen, lichaamshaar en littekens van bikinimodellen staan

Als je op de online shop van H&M op zoek gaat naar een nieuwe bikini, zal je merken dat de modellen die de zwemkledij showen er een beetje anders uitzien. Of beter gezegd: minder anders en net meer als levensechte vrouwen, mét zogenaamde imperfecties. De Zweedse keten heeft besloten zijn bikinimodellen niet langer te airbrushen tot onnatuurlijk perfecte versies van zichzelf, en daar kunnen wij alleen maar blij om zijn.


 

Perfect imperfect


Online shoppen voor een bikini of badpak is een goede manier om die verschrikkelijke belichting in de pashokjes – en het vaak onvermijdelijke mentale dipje – te vermijden. Maar op het internet word je dan weer geconfronteerd met de perfecte maten en feilloze huidjes van de modellen, wat niet veel beter is voor je zelfbeeld.

Op hm.com is dat nu niet langer het geval: de – nog steeds bloedmooie – bikinimodellen worden niet meer gefotoshopt en zijn daardoor een heel stuk herkenbaarder. Ze hebben striemen op hun billen, donkere haren op hun armen, littekens waar verhalen achter zitten, vervelende puistjes op hun borst en rug en jawel, ook bij hen kan er al eens een (mini) vetje uit een cut-out puilen.

Armhaar en modellen met meer dan een size 0 waren vroeger niet te vinden op de site van H&M.


H&M is de eerste grote retailketen die meegaat in de beweging naar een meer realistische weergave van het vrouwelijk lichaam in de modewereld. Eerder beloofden Asos, Boohoo en Missguided ook al echte vrouwen te laten zien en Photoshop achterwege te laten.

Moedervlekjes en littekens (zoals het rechtse meisje op haar voorhoofd heeft) werden tot nu toe geairbrusht.


H&M krijgt veel lovende reacties op de beslissing. Velen hopen dat de keten de beweging naar een modewereld zonder onrealistische idealen hiermee definitief gestart heeft.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '