Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

Waarschijnlijk doe je dat nog niet

Op deze 5 onverwachte plekjes kan je concealer gebruiken

Je bent een pro in het verbergen van donkere kringen en ongewenste vlekjes met concealer. Maar als je hem enkel daarvoor gebruikt, zal er nu een heel nieuwe wereld voor jou opengaan. Een paar goed geplaatste dotjes concealer op enkele onverwachte plaatsen, kunnen jouw gezicht namelijk compleet transformeren. Soms heb je zelfs geen foundation meer nodig. Erewoord.

Ontdek hier de vijf onverwachte plaatsen waar je ook concealer kan aanbrengen.

 

1. De buitenste hoeken van je ogen

Breng concealer aan ter hoogte van je buitenste ooghoek. Maak een opwaartse beweging richting je arcadeboog. De concealer geeft een liftend effect en geeft de illusie dat je zo fris bent als een hoentje. Dat superwakkereffect wordt nog 'ns versterkt als je je wimpers krult.

 

2. Rond je neus

Dep een beetje concealer rond je neusgaten en langs je lachrimpels voor een verfrissend, smooth effect.

 

3. Op je oogleden

Op een 'no make up day' wrijf je toch een beetje concealer op je oogleden. Donkere kleuren – die je een vermoeide blik geven – worden zo gecamoufleerd. Werk af met een laagje transparant poeder om te vermijden dat de concealer in je fijne lijntjes kruipt.  

 

4. Op je jukbeenderen en je arcadeboog

Wist je dat een crèmige concealer ook goed werkt als highlighter? Zeker in de zomer als je gezicht wat bruiner is, kan die bleke, winterse concealer wonderen doen. Smeer een beetje concealer op je jukbeenderen en je arcadeboog. Extra tip: wrijf ook een beetje concealer op je neusbrug. Zwarte puntjes worden onzichtbaar en je geeft je neus meer vorm.

 

 

5. Op je borst

Je mag je nek en je decolleté evengoed soigneren als je gezicht. Wees dus niet bang om een plekje in die zones ook met concealer aan te pakken. Let wel op de tint: waarschijnlijk hebben je nek en decolleté een andere kleur dan je gezicht.

 

Lees ook

Er goed uitzien tijdens het joggen? Jani Kazaltzis geeft 10 tips

5 modetrucjes om je benen langer te doen lijken

Zelfbruinerangst? Dan is dit product misschien dé oplossing voor je witte benen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '