https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

Je haar terug toveren kan helaas niet, maar deze trucjes kunnen de pijn verzachten.

5 dingen die je kan doen als je niet blij bent met je nieuwe kapsel

Je vroeg alleen maar om opnieuw wat leven in je haar te brengen, maar het kapsel waarmee je buiten wandelt is allesbehalve wat je ervan had verwacht. We hebben het allemaal al meegemaakt. Nadat je de vijf stadia van rouw hebt doorworsteld is het tijd om actie te ondernemen, want er zijn gelukkig een aantal dingen die je kan doen om een mislukte coupe toch draagbaar te maken.

Haal de juiste stylingproducten in huis


In het begin is de shock groot, maar misschien moet je er gewoon nog even aan wennen dat je je haar voortaan wat anders moet stylen. Een andere snit wil soms zeggen dat je haar anders valt dan je gewoon bent, maar dat valt misschien wel te redden met behulp van een stylingproduct. Valt je haar te plat, dan kan droogshampoo of textuurspray op de wortels wonderen doen. Valt je kapsel in jouw ogen momenteel echt niet te redden, dan kan je nog altijd al je lokken strak naar achteren kammen en fixeren met behulp van wax of styling paste. De wet look is gelukkig nog altijd niet passé!

Experimenteer met de krultang (of stijltang)


Misschien is het wel de natuurlijke structuur van je haar die niet zo goed overeenstemt met de snit. Experimenteer met stylingtools en wie weet ziet het er plots allemaal niet meer zo erg uit als je eerst dacht. Een ongelijke snit valt veel minder hard op als je krullen of waves in je haar hebt. Heb je krullen en is je haar te kort geknipt, dan kan je altijd nog met de stijltang aan de slag om het wat langer te doen lijken.

Haaraccessoires zijn trending, maak er gebruik van


Grote, opvallende haaraccessoires zoals haarbanden of sjaaltjes zijn in. En laat dat nu net het ideale hulpmiddel zijn om een mislukt kapsel mee te camoufleren. Leg je haar in een middenscheiding, kam het strak naar achter en maak een lage staart of dot. Wikkel rond je haarelastiekje een sjaaltje en knoop het nonchalant vast. Et voilà, niemand zal doorhebben dat je niet blij bent met je huidige kapsel.

Ga op zoek naar een signature kapsel


Voor iedere snit bestaat een flatterend kapsel. Scroll even door YouTube en Pinterest op zoek naar een geschikte tutorial voor jouw lengte, en wie weet ontdek je wel een nieuw vlecht- of opsteekkapsel dat je verrassend goed staat. Ben je ontevreden over de oneven laagjes in je haar, dan kan je die waarschijnlijk wel camoufleren met een of twee ingevlochten vlechten. Eens je dat kapsel onder de knie hebt, kan je het gewoon dagelijks dragen, tot je haar weer is bijgegroeid.

Laat je haar kleuren


Je zal je misschien wel even over je angst voor het kapsalon moeten zetten, maar een nieuw kleurtje is een goede manier om de aandacht af te leiden van je nieuwe snit. We bedoelen hiermee niet dat je plots van blond naar donkerbruin moet gaan, of omgekeerd. Wat je wel kan voorstellen aan je kapper is om te experimenteren met highlights. Indien strategisch geplaatst, kunnen die je coupe luchtiger of zwaarder maken.

[td_smart_list_end]

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content