Home FASHION & BEAUTY Beauty AHA: zo maak je je stijltang of krultang het beste schoon

AHA: zo maak je je stijltang of krultang het beste schoon

En ja, dat moet écht.

Beeld: Babyliss

Het maakt niet uit of je ze nu dagelijks gebruikt of een keer per maand, vroeg of laat heeft je stijltang een schoonmaakbeurt nodig. Sterker nog, de kans is groot dat je je kapsel na die schoonmaakbeurt weer veel makkelijker in model krijgt. Dit is de juiste manier om je stijltang of krultang schoon te maken, zonder dat je het oppervlak beschadigt.

Eerst en vooral nemen we even alle twijfel weg: ja, het is wel degelijk nodig om af en toe je stijltang schoon te maken. Zéker als je ze geregeld gebruikt. Voor, tijdens of na het stylen van je haar, gebruik je wellicht verzorgings- of stylingproducten zoals bijvoorbeeld volumemousse of haarlak. Door de hitte van de stijltang op je haar, komen er restjes van die producten op het oppervlak van je stijltang terecht. Die restjes stapelen zich op en vormen een (onzichtbaar) laagje op je stijltang, waardoor die je haar mogelijk iets minder vlot in model brengt. Hoe minder van die restanten er in je haar terechtkomen, hoe mooier en gezonder je coupe eruitziet. Hetzelfde geldt trouwens voor je krultang. Beide stylingtools kan je op dezelfde, snelle manier schoonmaken.

Wat heb je nodig?

  • Wattenschijfjes
  • Ontsmettingsalcohol
  • Vochtige doek

Zo doe je het

Zorg er eerst en vooral voor dat je stijltang uitstaat, volledig is afgekoeld en niet in het stopcontact zit. Draag eventueel handschoenen om je handen te beschermen. Vervolgens breng je wat ontsmettingsalcohol aan op een wattenschijfje en wrijf je ermee over het eerste oppervlak van je stijltang. Neem een schoon wattenschijfje, breng er opnieuw alcohol op aan en doe hetzelfde met het tweede oppervlak. Neem vervolgens een – niet te ruwe – vochtige doek waarmee je de beide oppervlakken nog even schoonveegt. Et voilà, dat was het al. Kan je gerust één keer per week doen, toch?

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.