https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© © NA-KD

Deze kledingstukken deel je gewoon met je lief, dus geen excuses nodig!

YES: NA-KD dropt allereerste genderneutrale collectie (en wij willen alles)

Chloë Foubert

Modemerken kunnen er niet meer omheen: shoppers vragen meer dan ooit om genderneutrale winkelrekken. Want zeg nu zelf: iedereen moet toch in een faux fur met tijgerprint kunnen schitteren? Daarom lanceert NA-KD, het online modewalhalla bij uitstek voor trendstukken, vandaag dan ook hun allereerste genderneutrale collectie.


Puma en Balmain lanceerden onlangs nog maar een genderneutrale sportcollectie en ook budgetvriendelijke ketens als H&M, Zara en Weekday hebben items aan de kapstokken waar iedereen, ongeacht hun gender, van kan houden. De Scandinavische webshop NA-KD kon dus niet achterblijven en werkte voor hun allereerste unisekscollectie samen met de Zweedse songwriter Danny Saucedo. Hij ontwierp een luxe streetwear-collectie die een laid-back, maar tegelijkertijd ook verfijnde look heeft.

Inspiratie deed hij op in zijn persoonlijke muziek en kledingstijl. ‘Ik wilde stukken waar ik thuis in rond kan hangen, maar als ik naar een vergadering moet rennen of toevallig voor de camera moet poseren, moet diezelfde look ook on fleek zijn’, aldus Danny. Het silhouet is daarom erg casual en een tikkeltje oversized. Het kleurenpalet is dan weer overwegend zwart en wit, met een vleugje grijs en luipaardprint. Ons favoriete item? Dat moet zonder enige twijfel de oversized trench zijn. Klassiek, tijdloos en bovenal te combineren met de gekste prints in je garderobe.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

© NA-KD

Blurring the lines 


Het is bovendien de eerste keer dat NA-KD een man onder de arm neemt om samen een collectie vorm te geven. Dat de Scandinavische webshop daarvoor Danny contacteerde, lag dan ook voor de hand. ‘We wilden samenwerken met iemand die, net als wij, niet bang is om de status quo uit te dagen. Danny heeft daarenboven een expressieve stijl, en muziek en mode zijn haast een match made in heaven‘, klinkt het bij Jarno Vanhatapio, CEO en oprichter van NA-KD.

NA-KD neemt de term inclusiviteit trouwens au sérieux, want de collectie moet letterlijk iedereen kunnen aanspreken. En dat betekent dus ook alle maten. Alle items worden verkocht van maatje xs tot xl. En de sneakers? Die scoor je tot maat 43. Zoals we van de webshop gewend zijn, is ook deze collectie redelijk budgetproof. Zo scoor je een grafisch T-shirt voor zo’n € 32, een faux fur in luipaardprint heb je dan weer voor zo’n € 123. En natuurlijk mag je ook niet vergeten om het bedrag te delen door twee, want je kan je garderobe delen met je lief!

© NA-KD

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content