Home FASHION & BEAUTY Fashion COOL: Puma en Balmain slaan handen in elkaar voor genderneutrale sportcollectie

COOL: Puma en Balmain slaan handen in elkaar voor genderneutrale sportcollectie

Balmain-designer Olivier Rousteing riep daarvoor zelfs de hulp in van zijn bestie Cara Delevingne.

© Getty

Toegegeven: ook wij moeten ons tegenwoordig ‘s avonds uit de zetel slepen om nog te gaan sporten. Toch kan een spiksplinternieuwe sportoutfit voor de juiste motivatie zorgen tijdens deze barre weersomstandigheden. Iets wat Puma als de beste begrijpt, want het sportlabel brengt samen met het Franse luxehuis Balmain een exclusieve sportcollectie op de markt die haast te mooi is om in te zweten.

Van een capsulecollectie met Beyoncé tot een make-upcollectie met de jongste Kardashian-telg: Balmain weet hun samenwerkingen wel netjes uit te kiezen. Toch is hun nieuwste collab een niet zo traditionele keuze, want het luxueuze modehuis slaat namelijk de handen in elkaar met Puma. Sport en couture? Het lijkt op het eerste gezicht een onmogelijke combinatie, maar de statement trainingsvesten en zwart-gouden sportsokken waarin Cara Delevingne op de campagnebeelden pronkt, bewijzen meer dan ooit het tegendeel.

De boksring in

Inspiratie deed Balmain-designer Olivier Rousteing op in de ruige bokswereld en dat verklaart meteen de match met het Britse topmodel. ‘Cara en ik zijn allebei dol op boksen’, vertelt Rousteing aan Women’s Wear Daily. De twee hebben dan ook al wat geschiedenis samen. Cara Delevingne is al jaar en dag een vaste waarde op de catwalk bij Balmain en creëerde afgelopen najaar zelfs nog drie exclusieve handtassen voor het Franse modehuis. Dat ze dezelfde visie delen, staat dus als een paal boven water. De collectie heeft dan ook die typische Balmain-vibe: zwart is prominent aanwezig en de sneakers zijn bijvoorbeeld voorzien van grote gouden knoppen die normaal gezien op de blazers prijken. Bonus? De collectie is genderbewust. Hoewel Cara op een campagnebeeld namelijk in een strakke sportjurk schittert, doet een man dat in het campagnefilmpje net zo goed.

Heb jij je oog nu al op een item laten vallen? Dan zal je wel nog even geduld moeten uitoefenen, want de collectie zal pas vanaf 21 november verkrijgbaar zijn. En dat in zowel de winkels van Balmain en die van Puma. Het modehuis wil fans zo de kans geven om een exclusief Balmain-ontwerp tegen een betaalbare prijs in huis te halen.

Lees ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.