Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

Zó vindt hij je het meest sexy

Een mooi kleedje, een vleugje make-up en hoge hakken: zo voelen wij ons het meest sexy. Maar voor mannen is er blijkbaar nog een andere factor die ons onweerstaanbaar maakt: één glaasje alcohol.

Eén glas alcohol maakt je aantrekkelijker voor het andere geslacht, zo beweert een studie die onlangs verscheen in het tijdschrift Alcohol and Alcoholism.

 

40 mannen en vrouwen namen deel aan de studie van de Universteit van Bristol. Ze lieten hun foto nemen op drie verschillende momenten: nuchter, na één drankje en na twee drankjes. Daarna beoordeelde een andere groep de foto's: hoe aantrekkelijk vonden ze de personen op de foto? De foto's van de deelnemers die één drankje ophadden, werden bestempeld als 'hottest'. Daarna volgden de nuchtere foto's.

 

Maar waarom ben je aantrekkelijker na één drankje? Volgens de onderzoekers ligt het antwoord bij je aders: die verwijden namelijk van een beetje alcohol. En dat geeft je een gezonde blos. Een drankje te veel echter laat die roze gloed weer verdwijnen. Daarnaast ontspant een kleine hoeveelheid alcohol je meer, waardoor je gezichtsuitdrukking rustiger wordt en daarom ook positiever.

 

Lees ook:

De vele voordelen van een maand zonder alcohol

Test: drink jij te veel alcohol?

Dit doet alcohol met je huid

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '