Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VRT

‘Ik denk dat die persoon zelf heel ongelukkig is, als je zo’n berichten durft te sturen.’

Zita Wauters geeft bodyshamer lik op stuk op Instagram

Annelies Hart

Zita Wauters was afgelopen zomer te zien in VRT-programma ‘Zomerhit’ en veel mensen waren lovend over haar prestatie. Al is er volgens de 18-jarige ook een keerzijde aan bekend zijn: bodyshamers. Om aandacht te vragen voor het vreselijke fenomeen, postte ze een screenshot van de gemene berichten op haar Instagram.

Zita Wauters was afgelopen zomer niet van de televisie weg te denken. De 18-jarige was namelijk te zien in ‘Zomerhit’, waarin ze mee presenteerde en de sociale media voor haar rekening nam. De dochter van Koen Wauters kon op veel lovende reacties rekenen, maar kreeg jammer genoeg ook wat negatieve commentaren te verduren in de vorm van body-shaming.

Op haar Instagramprofiel postte ze een screenshot van enkele berichten die ze binnenkreeg. Daarin noemt de persoon in kwestie haar onder andere een ‘dik gedrocht’ en een ‘olifant op hakken’. Vreselijke verwijten die hard aankomen. De jonge presentatrice vertelde tijdens de ‘Goeiemorgen morgen!’-show op Radio 2 dat ze erg geschrokken was, maar dit toch wilde delen. ‘Op deze manier toon ik de keerzijde van het showbizz-wereldje.’

Veel steun

Na de post kon Zita gelukkig rekenen op veel steun en lieve berichtjes van haar volgers. ‘Mijn mond valt open van al de lieve reacties die ik heb gekregen. Dit is zo hartverwarmend. Ik wil jullie één voor één bedanken. Het zijn te veel berichtjes om op iedereen te kunnen antwoorden, maar weet dat ik ze lees en het raakt met tot diepste van mijn hartje. You guys are amazing’, schrijft ze op haar Instagram.

Over de body-shamer zelf heeft ze nog één ding te zeggen: ‘Zou die persoon zich beter voelen na die berichten te sturen? Ik denk dat die persoon zelf heel ongelukkig is, als je zo’n berichten durft te sturen.’ You go girl!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '