Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

23 is een topjaar!

Wetenschappelijk bewezen: Dit zijn de piekmomenten van je leven

Wat is het beste moment om een nieuwe taal te leren, nieuwe namen te herinneren, of om een man te versieren? Techinsider heeft een handige lijst samengesteld met al je piekmomenten. Welke superpowers krijg jij dit jaar?

7 jaar: een nieuwe taal leren

Helaas, hoeveel je ook klooit met Duolingo, de kans is groot dat je piekmoment om een taal te leren al lang vervlogen is. De grootste talenknobbels zitten bij kinderen van zeven tot acht jaar.

 

‘Répète après moi: Fanfreluche est une poupée.’

 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

 

18 jaar: informatie verwerken

Het is een gelukkig toeval dat de meesten op hun achttiende aan een hogere studie beginnen: dan zou de rekenkracht van je brein de hoogste toeren draaien. Na de eerste cantus gaat dat vermogen helaas wat achteruit…

 

22 jaar: nieuwe namen herinneren

Ken je dat gevoel wanneer iemand zich voorstelt en je zijn of haar naam de seconde erna al vergeten bent? Hou je vast, want na je 22ste zal je hier waarschijnlijk niet beter in worden.

 

23 jaar: tevredenheid over je leven, en het beste uiterlijk

Op je 23ste ben je als vrouw het meest aantrekkelijk voor een man, en volgens een Duitse studie ben je dan ook nog eens het meest tevreden over je leven. Topjaar, dus!

 

Maar wacht even, dat betekent dat als we op ons 23ste niet 100 % tevreden zijn over onszelf, het nooit beter zal worden? Oh God…

 

Een klein sprankeltje hoop: volgens een andere studie krijg je een tweede piekmoment op je 61ste. Toch iets om naar uit te kijken.

 

25 jaar: spierkracht

via GIPHY

 

‘Of ik de pot augurken kan opendoen? Natuurlijk!’

 

26 jaar: je settelen met je lief

Volgens een mathematische studie ken je op je 26ste het ideale aantal potentiële partners, zonder dat ze allemaal al bezet zijn. De kans dat je na je 26ste iemand leert kennen die meer de moeite is dan je exen, is dus vrij klein. Vrij deprimerend voor de single ladies onder ons. Snel kijken op Facebook wie nog vrijgezel is.

 

39 jaar: Het vetste salaris krijgen

Woo, eindelijk! Vrouwen verdienen het meest op hun 39ste, mannen op hun 48ste. Schijfje!

 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

 

51 jaar: andermans emoties inschatten

Het exacte piekmoment van deze vaardigheid varieert, maar er wordt algemeen aangenomen dat je tussen je veertigste en je vijftigste het snelst kan inzien hoe een ander zich voelt. ‘Ben jij nu aan het zweten langs je ogen?’

 

74 jaar: Tevreden zijn met je lichaam

Op je 74ste ben je normaal het meest tevreden met je lichaam. We zouden denken dat je lichaam er op je 24ste beter uitziet, maar wellicht kan het een 74-jarige minder schelen dat er haar groeit op haar alles.

 

82 jaar: psychologisch welzijn

Eindelijk! Het was een lange weg, maar zestig jaartjes therapie blijken toch voldoende te zijn om al je jeugdtrauma’s te verwerken. Op je 82ste hoef je al lang niet meer wakker te liggen of je haar goed ligt, je blaas goed werkt en of je crush eindelijk antwoordt op je Facebookbericht. Heaven!

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '