Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

En wat kun je er aan doen.

Wat gebeurt er met je lady parts na een bevalling?

Tijdens een zwangerschap gebeuren er ontelbare dingen met je lichaam. Je krijgt een buikje, om er maar één te noemen. Een gevolg waar minder openlijk over wordt gesproken, is wat een bevalling doet met je intieme delen. Wordt je vagina echt wijder? Kan je incontinent worden? En wat met seks na de bevalling? Wij zochten het voor je uit. 

Voor je de komst van een mini you helemaal uitsluit: no stress. Als vrouw is je lichaam immers gemaakt om een kind te krijgen. En ook down-under kan een vrouwenlijf heel wat hebben. Dit vraag jij je misschien af:

 

1# Wordt je vagina wijder na een bevalling? 

Of je vagina wijder wordt of niet hangt af van bepaalde factoren. Zo spelen erfelijkheid, hoeveel kinderen je al kreeg en de grootte van je baby een rol. Doe vooral veel bekkenspieroefeningen om je vagina opnieuw in shape te krijgen. 

 

cave

 

2# Kan ik incontinent worden na een bevalling?

Het is normaal dat je even last hebt van incontinentie na de geboorte van je baby. Zoiets kan verschillende oorzaken hebben. Je blaas kan bijvoorbeeld overactief worden door je hormonen. Of je spieren daar beneden kunnen verzwakt zijn. Ook hier is het belangrijk veel bekkenspieroefeningen te doen en je blaas te trainen. 

 

yoga

 

3# Wat met seks na de bevalling? 

Wanneer je weer seks kan hebben, hangt af van persoon tot persoon. Doe het pas wanneer jij er klaar voor bent. Als je pijn voelt, kan je beter nog even wachten. Houdt de pijn aan? Praat er dan over met een dokter.

Ook het omgekeerde kan gebeuren. Sommige vrouwen voelen na de bevalling veel minder dan voorheen. Ook dat is normaal. Praat erover met je partner zodat jullie er samen uit kunnen komen. 

seks zwangerschap

Lees ook: 

Zo is bevallen echt

16 tekenen dat je zwanger kan zijn

Hoe eet ik veilig als ik zwanger word

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '