Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

Waarom mannen houden van vrouwen met een ronde kont

JLo, Beyoncé, Kim Kardashian. Ronde konten zijn hothothot, zelfs al vragen wij ons steevast af of ons gat niet te dik is in deze rok. Niet nodig, zo blijkt, want mannen houden van vrouwen met een ronde kont. Zeg dat de wetenschap het gezegd heeft. Ha!

300 mannen die eindeloos mochten staren naar vrouwen in alle vormen en maten. Het was het onderwerp van een studie van de Turkse Bilkent Universiteit. De foto's die de mannen moesten bestuderen bestuderen, waren allemaal in zij-aanzicht genomen, en elke vrouw had een dunnere of dikkere kont. De opdracht? Kies de vrouwen die je 't meest aantrekkelijk vindt en die je het minst aantrekkelijk vindt.

 

De winnaar? De vrouw wiens ruggengraat een kromming maakt van 45,5 graden, want die bepaalde kromming laat hun kont ronder lijken.

 

Op het einde van de studie moesten de mannen nog een keer kiezen, deze keer tussen drie foto's. Elk van de vrouwen had een kont van min of meer dezelfde grootte, alleen hadden ze elk een ander lichaamstype. De een had een holle rug, de ander wat meer vet op haar kont en de derde had een extra gespierde kont.

 

En wie won deze keer? De vrouw met de holle rug. 

 

Conclusie van het verhaal? Het is vooral de kromming van je rug die bepaalt in hoeverre mannen houden van jouw ronde kont.

 

De reden daarvoor zou zijn dat die bepaalde ronding (of holte, eigenlijk) al eeuwenlang garant staat voor vruchtbaarheid. Bovendien zou een vrouw (historisch gezien) met die bepaalde ronde kont makkelijk voedsel kunnen blijven zoeken tijdens haar zwangerschap, wat haar overlevingskansen en die van haar gezin, beduidend vergrootte.

 

Of hoe zelfs moderne, hippe mannen, die nog nooit hebben gejaagd achter hun eten, tóch nog wat oerinstinct in zich hebben.

 

Lees ook:

Bewezen: een ronde kont is gezond

9 problemen van vrouwen met een volle kont

Hot! De naakte kont van Adam Levine

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '