Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Bingewatching is niet gezond

Waarom die House of Cards-marathon misschien toch geen goed idee is

Vorige week liet Netflix het vierde seizoen van 'House of Cards' op ons los. Op zo’n avond krijg je ons met geen stokken uit de zetel. We kijken eentje, en nog eentje, en nog eentje, en… Al blijkt uit onderzoek dat we maar beter snel iets veranderen aan die gewoonte. 

Uit onderzoek van de American Public Health Association blijkt dat ‘bingewatching’ samenhangt met negatieve of zelfs depressieve gevoelens.

 

In het onderzoek ben je een bingewatcher als je twee tot vijf uur ononderbroken televisiekijkt. Er namen 408 televisiekijkers deel, van wie 35% zich een bingewatcher noemde.

 

Deze groep ‘verslaafden’ vinden het moeilijk om te stoppen met televisiekijken. Ze voelen zich eenzaam en zoeken daarom troost in het gezelschap van het beeldscherm. Ze gaven ook aan dat ze vaker stress of angst hebben.

 

Uiteraard zijn deze resultaten niet op iedereen van toepassing, maar we schrokken toch even. Met platformen zoals Netflix kijken we allemaal wel eens te lang naar onze favoriete series.

 

Als jij perfect 5 uur lang voor je scherm kan hangen zonder je down te voelen, doe gerust verder. Ook filmmarathons met vrienden hoef je nu niet meteen te schrappen uit je agenda. Onze goede raad: alles met mate.

 

Soms kunnen we ons enthousiasme ook niet onderdrukken en klikken wij ook gewoon op ‘volgende aflevering’.  

 

via GIPHY

 

 

Lees ook:

Met deze geheime codes vind je alle verborgen films en series terug op Netflix

Netflix doet je de wereld rondreizen én betaalt je ervoor

Zo veel calorieën verbrand je terwijl je naar je favoriete serie kijkt

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '