Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Shutterstock

En nee, het is niet omdat je de hele tijd nerveus bent!

Dit verklapt nagelbijten over je persoonlijkheid

We zitten allemaal weleens aan onze nagels te prutsen. Tijdens een enge film, als we stress hebben of gewoon omdat we er niet mee op kunnen houden. We dachten eigenlijk dat het gewoon een verslaving was, maar blijkbaar verklapt nagelbijten iets over je persoonlijkheid.


Wetenschappers van de universiteit van Montréal bekeken nagelbijters van dichtbij. Uit hun onderzoek bleek dat mensen die nagelbijten niet per se zenuwachtig, maar gewoon perfectionistisch zijn.

Niet altijd nerveus


Nagelbijten is dus niet alleen iets dat we doen omdat we nerveus zijn. Voor mensen die perfectionistisch zijn, is het een uitlaatklep om om te gaan met de druk om alles perfect te willen doen.

De onderzoekers gaven in een persbericht een woordje uitleg: ‘Wij zijn van mening dat mensen met dit type gedrag perfectionistisch zijn. Dat betekent dat ze niet in staat zijn te ontspannen en een taak op een normaal tempo uit te voeren’.

Gefrustreerd of verveeld


Daarnaast stelden de onderzoekers ook vast dat mensen die nagelbijten snel gefrustreerd zijn en zich vaak vervelen: ‘Ze zijn gevoelig voor frustratie, ongeduld en ontevredenheid als ze hun doelen niet bereiken, en zijn vaak verveeld.’

Als iemand je nu op de vingers tikt omdat je weer eens op je nagels aan het knabbelen bent, heb je dus het perfecte excuus: het is gewoon een deel van je persoonlijkheid!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '