Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
Shutterstock

Zo ben jij straks toch klaar om te shinen.

AHA: op deze manier verberg je het best een puistje

We’ve all been there: vandaag heb je die belangrijke presentatie, die langverwachte date of dat feestje van je beste vriendin, en je hebt een gigantische pukkel op je hoofd. Ewww. We gaven je al een handig trucje waardoor je in één nacht verlost bent van die stomme puist, maar ’s morgens kan dat plekje op je huid er nog altijd best rood en lelijk uitzien. Wij zijn er om je enkele tips te geven om dat akelige rode vlekje te doen verdwijnen.


Allereerst is het superbelangrijk om je huid goed te verzorgen én te reinigen. Verder: knijp de puist NIET uit. Dat maakt het alleen maar erger.

Snelle fix


Voel je een puistje opkomen? Of wil je de zwelling wegkrijgen? Met een ijsblokje los je de boel snel op. De zwelling gaat weg en er zal minder bloed richting je puistje stromen, waardoor het er dus minder rood uit zal zien.

Ibuprofen gel


Smeer een klein beetje Ibuprofengel (verkrijgbaar bij de apotheek) op je pukkel en laat die intrekken. Daardoor wordt het veel veiliger om vervolgens je make-up aan te brengen en kan het puistje niet vuil worden.

Groene primer = life


Een primer in een groene tint gaat roodheid op je huid tegen. Na een laagje van dat product breng je je dagelijkse foundation of concealer aan. In de meeste primers zit ook salicylzuur, en die werkt prima tegen acne. Vergeet geen poeder aan te brengen over je foundation, want zo blijft die langer zitten en krijg je een matter effect.

Concealer


Concealer is onmisbaar als je een puistje wil camoufleren. In tegenstelling tot foundation gebruik je die voor plaatselijke oneffenheden. Zorg er dus voor dat je een variant in jouw huidtint hebt. De beste foundations vind je dan weer hier.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '