Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Twitter

Een Nederlandse journalist wees Twitter op het bestaan van een beestje dat in onze wimpers leeft, inclusief angstaanjagende foto.

IUW: tweet over parasiet die ’s nachts van je gezicht eet bezorgt het internet nachtmerries

De urban legend die zegt dat we elke nacht in onze slaap enkele spinnen eten, blijkt gelukkig onzin te zijn. Maar dankzij een nieuw wetenschappelijk weetje kruipen we vanavond toch weer onrustig onder de wol. Nederlands journalist Mark Traa wees zijn volgers in een tweet op het bestaan van de Demodex-mijt, een parasiet die in onze wimpers leeft, en ze ’s nachts verlaat om onze huid te eten en zijn behoefte te doen op ons gezicht. Klinkt eng? Wacht tot je de foto van het ding ziet.


Demodex-mijt


Soms is onwetendheid echt een zegen. Want wilden we weten dat er een microscopisch klein mormel in onze wimpers leeft? Tuurlijk niet. Maar Mark Traa, journalist bij het Nederlandse magazine Quest, maakt het weetje wereldkundig via Twitter. En zoals dat gaat met een opvallende tweet, ging die het web rond en kwam hij ook bij ons terecht. Helaas.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

 

De aanwezigheid van deze Demodex-mijt, ook wel haarfollikelmijt, in de haarzakjes van je wimpers of wenkbrauwen of in de talgklieren is grotendeels ongevaarlijk. Soms kan de mijt zich sterk gaan vermenigvuldigen – vooral bij mensen van middelbare leeftijd en kinderen – en dan kan er wat roodheid en irritatie optreden. Maar bij de meeste mensen maakt de mijt gewoon zijn nachtelijke wandeling en doet het beestje rustig zijn behoefte op je aangezicht, zonder dat jij er ook maar iets van merkt. Of voelen we nu toch plots iets kriebelen in onze wimpers?

Voilà, dat was het voor vandaag in de categorie ‘Dingen die je liever niet weet’. You’re welcome.

Meer over je lichaam: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '