Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

'Ik raak overprikkeld van Instagram en Twitter, en ik ga er veel te hard in op als ik dingen over mezelf lees online.'

‘Spider-Man’-acteur Tom Holland neemt pauze van sociale media voor zijn mentale gezondheid

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

De bijna 70 (!) miljoen volgers van Tom Holland (26) zullen hun idool even moeten missen online, want de ‘Spider-Man’-acteur neemt een pauze van sociale media voor zijn mentale gezondheid. ‘Ik raak overprikkeld’, aldus Tom.

Tom Holland postte een belangrijk filmpje op zijn Instagrampagina waarin hij vertelt dat hij een pauze neemt. Gelukkig niet van acteren, maar wel van sociale media. ‘Ik heb de Instagram- en Twitterapp van mijn smartphone verwijderd’, aldus de populaire acteur. Hij geeft ook wat meer uitleg waarom hij deze drastische beslissing nam. ‘Ik neem deze pauze van sociale media voor mijn mentale gezondheid’, aldus Tom.

Overprikkeld

Het was duidelijk niet makkelijk voor de ster om deze korte video in te spreken. ‘Ik ben al een uur aan het proberen om dit op te nemen, maar voor iemand die de laatste dertien à veertien jaar acteert, kan ik blijkbaar niet zeggen wat ik wil zonder euh te zeggen’, verontschuldigt hij zich aan het begin van het korte fragment.

Ik raak overprikkeld van Instagram en Twitter, ze zijn overweldigend en ik ga er veel te hard in op als ik dingen over mezelf lees online’, vertelt Tom doodeerlijk. ‘Het is gewoon nadelig voor mijn mentale toestand, daarom neem ik een stapje terug en verwijderde ik de apps.’

Vreselijk stigma

Tom Holland beseft hoe belangrijk mentale gezondheid is en daarom zet hij zich in voor de organisatie Stem4 die jongeren helpt die worstelen met zichzelf. ‘Er heerst nog steeds een vreselijk stigma rond mentale gezondheid’, aldus Tom. ‘Hulp vragen en zoeken, is niet iets waar we ons over moeten schamen. Maar dat is gemakkelijker gezegd, dan gedaan.’ Volgens Tom kunnen de zelfhulpapps van Stem4 de eerste stap zijn om je gezonder én gelukkiger te voelen.

Hij wilde dit even in de schijnwerpers zetten en dat is de enige reden dat hij opnieuw iets online postte. Met z’n onderschrift maakt hij meteen duidelijk dat dit een uitzondering was: ‘Hello and goodbye’. Wie Tom de komende tijd toch niet kan missen, zal een van z’n steengoede films moeten opzetten.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '