Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Julia Avamotive via Pexels

Draag kleur!

13 easy peasy tips om op een donkere dag het zonnetje in huis te halen

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

Deze week vind je bij je Flair ons Happy-nummer boordevol manieren en inspiratie om tijdens Blue Monday-week het zonnetje toch in huis te halen. Van wellnesshotspots of roze kledingstukken waar je vrolijk van wordt tot kleine gebaren voor je naasten. En ook online bieden we tonnen inspiratie waar je blij van wordt. Wil je meteen aan de slag? Dan kunnen deze easy peasy tips om het zonnetje in huis te halen je alvast op weg helpen!

Begin je dag met een verwenontbijtje.

Wat is er leuker dan je dag beginnen met een stevig verwenontbijtje. Of je er nu zelf eentje maakt of met onze pocket heerlijk gaat ontbijten: sowieso zal het je goed doen!

Draag kleur.

Volgens onderzoek zorgt kijken naar warme, felle kleuren zoals roze of rood ervoor dat er dopamine, oftewel het feelgoodhormoon, vrijkomt waardoor ook je humeur verbetert. Ruil die zwarte outfit dus in voor een kleurrijke combi!

PS: In je Flair van deze week vind je de leukste roze stuks. Snel in huis halen dus!

Doe je favo zomerparfum op.

De zomer is altijd dé highlight van ons jaar. Niet alleen door het weer en de festivals, maar gewoon door de vibes in general. Door je favoriete zomerparfum te dragen, word je mentaal naar die periode teruggebracht en voel je je meteen stukken beter!

Maak heerlijke cocktails.

Waar word je vrolijker van dan een heerlijke (zomerse) (m)cocktail? Van niets inderdaad! Haal het zonnetje in huis met je favoriet receptje.

Maak een lente- en zomerbucketlist.

Met dit gure weer kunnen wij alleen maar uitkijken naar de lente en zomer. Het is warmer en er is gewoon véél meer te doen. Ben jij ook al aan het aftellen? Dan kan het helpen om een bucketlist te maken! Zo heb je allerlei leuke dingen om naar uit te kijken. Maak er eventueel ook eentje met je bestie!

Plan je volgende tripje.

Hoe hard kan een mens uitkijken naar een reis of citytrip? Héél hard! Versla de (monday) blues door je volgende vakantie of tripje al te plannen. Instant happiness!

Begin aan een leuk projectje.

Tijdens de koude dagen is het héél verleidelijk om lusteloos televisie te kijken. Maar daar word je niet altijd vrolijk van. Het is een beter idee om aan een leuk projectje te beginnen. Of het nu Lego bouwen, bloempotten schilderen of bullet journaling is: laat je creativiteit de vrije loop.

Kijk je favoriete serie of film.

Wil je toch liever tv-kijken? Leg dan je favoriete serie of film op! Daar krijg je alleen maar een goed gevoel van. Van deze titels worden onze redactrices alvast gelukkig.

Luister naar een vrolijke playlist.

‘Firework’ van Katy Perry, ‘Don’t Stop Me Now’ van Queen, ‘Happy’ van Pharrell Williams,... Allemaal liedjes die een brede glimlach op je gezicht toveren! Maak een hele playlist vol happy songs en dans en zing erop los.

Maak een lijst van kleine gelukjes.

Als je erop let, kan je doorheen de dag heel wat kleine gelukjes ontdekken. Van verse lakens of de trein die op tijd is tot de vogeltjes die fluiten: van deze kleine dingen word je meteen vrolijk.

Neem een heerlijk bad of douche.

Een bad gaat niet al je problemen oplossen, maar je kan er wel heerlijk van ontspannen en mentale rust vinden. Heb je dus een mindere dag? Neem dan een heerlijk bad of een lange douche en geniet van je me-time!

Geef iemand een complimentje.

Complimenten krijgen is leuk, maar er geven? Dat is nog beter! Je maakt niet alleen een ander blij, maar je geeft jezelf ook een warm gevoel vanbinnen, omdat je weet dat je iemand z’n dag hebt gemaakt.

Trakteer jezelf na een lastige dag.

Nee, niet elk excuus is goed genoeg om aan het shoppen te slaan – op den duur voelt dat ook gewoon niet meer goed – maar na een hele zware of lastige dag verdien je het zeker om jezelf te trakteren. Koop een boeket bloemen, ga in je eentje een koffie drinken of koop dat paar schoenen waar je al lang van droomt, cuz you’re worth it!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '