Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
©  Getty

Bye bye, foodbaby!

Te veel gegeten? Zo raak je af van dat propvol gevoel

Is jouw foodbaby nog maar net bekomen van al die kerstetentjes en ga jij met oud- en Nieuwjaar opnieuw feestelijk tafelen? Dan is de kans groot dat jij na al die aperitiefhapjes, glaasjes cava en kroketjes met een propvol gevoel achterblijft. Wij geven je dan ook enkele tips om je lichaam na een rondje schransen weer in balans te brengen.


 

Te veel zuivel (kaas, chocolade, ijs)


De oplossing: volkoren granen, met citroen gearomatiseerd water en noten.

Stond er bij jou een rondje gourmetten op het menu of koos jij als dessert voor een kaasschotel of een lekkere ijstaart? Dan wil je nadien de zuurtegraad in je lichaam gaan neutraliseren. Een overvloed aan zuivel brengt namelijk de pH-waarde van je lichaam uit balans richting een tamelijk zure toestand. Kan je echt niks meer eten? Drink dan een glas water met citroen en zorg ervoor dat je voor de volgende dag vers fruit, verse groenten en wat noten in huis hebt.

Te veel gefrituurde dingen (frietjes, bitterballen, donuts)


De oplossing: rauwe groenten, vers fruit en (groen) groentesap.

Geen kerst- of eindejaarsfeest is compleet zonder een goede portie kroketten. Alleen zijn gefrituurde voedingsmiddelen allesbehalve goed voor ons lichaam. Na al dat vettig eten, wil je op de resetknop drukken en vooral voor zuivere, plantaardige ingrediënten kiezen. Denk bijvoorbeeld maar aan een portie vers fruit of een groentesapje als ontbijt. Kies voor de lunch nog voor een kleurrijke salade met veel rauwe groenten en dat overvolle gevoel zal snel verdwijnen.

Te veel alcohol (wijn, gin-tonic, cava)


De oplossing: water, muntthee, gemberthee, appel, banaan, bessen, bieten, broccoli en bloemkool.

Nog iets waar we tijdens de feestdagen iets te veel van consumeren, is cava en wijn. De kans is dus groot dat je de volgende dag opstaat met (na)dorst en hoofdpijn. Om deze symptomen te bestrijden, drink je best veel (mineraalrijk) water. Nog iets dat kan helpen, is veel alkalische groenten en fruit eten. Alkalisch is een ander woord voor basis, het is de tegenhanger van zuur. Alcohol is zuur en daarom moet je alkalische dingen eten en drinken om al dat zuur te neutraliseren. Pepermunt en gember brengen je maag tot rust. 

Een laatste tip: Heb jij van alles een beetje te veel gegeten en weet je niet wat doen met je opgeblazen gevoel? Dan kan een warme tas thee wellicht al een beetje helpen. Kies voor pepermunt- of kamillethee. Deze theesoorten zorgen ervoor dat de verstoring in je maag geneutraliseerd wordt. Munt zorgt er op zijn beurt ook voor dat je maag en slokdarm zich gaan ontspannen, wat ervoor zorgt dat al dat maagzuur rustig kan doorstromen.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '