Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© @imgur

Sterke vrouw!

Te lelijk om graag gezien te worden? Lexxie schaamt zich niet langer

Uiterlijke verschillen worden helaas nog veel te vaak gebruikt als reden tot pestgedrag. Deze jonge Britse vrouw heeft een wijnvlek in het aangezicht en ze beslist om de pesters te stoppen. Ze camoufleert haar gezicht niet langer en wil dat de haat stopt.

Lexxie Harford, een jonge vrouw van 23 jaar oud, is geboren met een wijnvlek die bijna de helft van haar gezicht inneemt. Na hierdoor veel gepest te worden, bedekte ze haar gezicht met make-up. Nu verstopt ze zich niet langer en wil ze de 'taboe' doorbreken.

 

De blik van anderen

"Vanag ik negen jaar oud was, begreep ik dat ik anders was", zegt Lexxie, die haar vlek jarenlang heeft gecamoufleerd omdat ze zich anders voelde dan anderen. Nu beslist ze om de fond de teint en de camouflagecrème aan de kant te schuiven en zichzelf te accepteren zoals ze echt is. Haar foto's werden al meer dan 100.000 keer bekeken.

Ik haat mijn wijnvlek niet. Ik houd er zelfs van.

 

Antwoord op onbegrip

Vele nieuwsgierige internetters contacteren Lexxie om te weten te komen hoe ze aan haar geboortevlek kwam. De jonge vrouw beantwoordt hun vragen luid en duidelijk: "wat ik wil, is deze mensen op het hart drukken dat ik wel degelijk een geboortevlek heb en dat het geen blessure is. Hierdoor hoop ik dat ook anderen zich durven vertonen aan de buitenwereld."

 

Campagne

De schreeuw van de jonge vrouw werd gehoord door verschillende grote kledingmerken. Ze hoopt hierdoor een actie te kunnen opzetten tegen pesten. Op een man die toegaf dat hij ooit iemand met een wijnvlek pestte en hier spijt van heeft, antwoordde Lexxie dat ze hoopt dat het meisje gelukkig is en dat ze het knap vindt van hem dat hij zijn fout toegeeft.

 

Wij zijn fier!

 

 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '